Spor Lucescu: Türk futbolu uçurumda

Lucescu: Türk futbolu uçurumda

Paylaş
Lucescu: Türk futbolu uçurumda

Beşiktaş ve Galatasaray'la birer şampiyonluk yaşayan Mircea Lucescu, Hırvatistan hezimeti sonrasında Türk futboluna ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu

Türkiye, Mircea Lucescu ismiyle ilk olarak 2000’lerin başında tanıştı. Mütevazı kadrolarla Galatasaray ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan Rumen teknik adam, Aslan’a 1 Süper Kupa kazandırdı, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynattı.

Beşiktaş’a 100. yılda unutulmaz bir kupa armağan eden deneyimli hoca, Kartal’ı UEFA’da da çeyrek finale taşıdı. Bu başarılarla ‘aranan’ hoca olan Lucescu, her krizde devlerin gündemine geldi.

Kariyerine Shakhtar Donetsk takımında devam eden eski dost, Fanatik gazetesi için Türk futbolunun röntgenini çekti. Çok çarpıcı analizler yapan Lucescu, asıl sorunun kulüpler bazında olduğunu söyledi.

"HIRVATİSTAN MAÇI SÜRPRİZ OLDU"

“Hırvatistan maçı sizin için hüsran, bana da büyük sürpriz oldu. Ancak bu kötü görüntü sadece milli takım bazında değil, kulüpler düzeyinde de hakim. Mesela Kiev-Beşiktaş maçındaki oyun resmen eziyetti.

Türk futbolu bu noktaya nasıl geldi inanamıyorum. Sadece Beşiktaş’a yüklenmek olmaz, Avrupa’da Mart’ı gören Türk takımı kalmadı. Kulüpler bu kadar kötü olursa milli takımı kurmak da o kadar zor oluyor...”

"HOCALARI SUÇLAMAK YERSİZ"

“Eskiden Galatasaray iyiydi, milli takıma 9 oyuncu verirdi. Bu başarı oraya da yansırdı. Mesela bugün Fenerbahçe, şike olaylarından sonra milli takıma iyi oyuncu gönderemiyor.

Hırvatistan ülke dışında iyi takımlarda oynayan oyunculara sahip. Türkiye’de ise sadece Hamit var, o da Real’de oynayamıyor. Futbolcuların durumu ortadayken hocaları suçlamak yersiz.

Revizyon, onun için de sabır şart. Büyükler gereksiz, şov içerikli transfer yapacağına gençlere yönelmeli, alınan yabancılar da kaliteli ve öğretici olmalı.”

Fanatik/Bünyamin Osman

Haberin Devamı