Dünya Lufthansa ile uçacaklar dikkat!

Lufthansa ile uçacaklar dikkat!

Paylaş
Lufthansa ile uçacaklar dikkat!

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotlar grev kararı aldı. Grevden Türkiye ve Türkiye bağlantılı uçuşlar da etkilenecek

Alman hava yolu şirketi Lufthansa ile Pilot Sendikası Cockpit arasında aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlığın aşılamaması sonucu Lufthansa pilotları iş bıraktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan grev yarın devam edecek.

Alman havayolu şirketi Lufthansa ile Pilot Sendikası Cockpit arasında aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlığın aşılamaması, taleplerin bir türlü karşılanamaması sonucu Lufthansa pilotları bugün iş bıraktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan grev çarşamba günü devam edecek. Özellikle uzun menzilli uçuşların etkileneceği grev boyunca kargo uçuşları da yapılmayacak. Grevden Türkiye ve Türkiye bağlantılı uçuşlar da etkilenecek. Yarın ise grev kısa ve orta mesafeli uçuşlarda devam edecek.

Pilot Sendikası Cockpit ile anlaşmazlık yaşanan konuların başında, erken emeklilik şartlarında yapılması planlanan değişiklikler geliyor. Pilotlar 55 yaşından itibaren erken emeklilik hakkından yararlanırken Lufthansa yaş haddini yükseltmek istiyor.

Haberin Devamı

İHA