Basketbol Luka Doncic: NBA oyuncusu olmak harika bir duygu
Paylaş
Luka Doncic: NBA oyuncusu olmak harika bir duygu

Yıldız basketbolcu Luka Doncic, NBA kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa basketbolunun yükselen yıldızı Luka Doncic Mavericks'te forma giyecek. Atlanta Hawks tarafından üçüncü sıradan seçilen Sloven yetenek, Dallas Mavericks'e takas edildi. 19 yaşındaki genç yetenek NBA kariyerine Mavericks'te başlayacak.

Haberin Devamı

NBA Avrupa’nın sorularını yanıtlayan Luka Doncic hakkında merak edilenleri yanıtladı. İşte o sorular ve cevaplar:

Soru: NBA’de oynayacak olmak nasıl bir duygu, sana nasıl hissettiriyor?

Luka Doncic: “Bir NBA oyuncusu olmak harika bir duygu. Gerçekten harika hissediyorum. Drafta katılıp Dallas ailesinin bir parçası olacağımdan dolayı çok mutluyum.”

S: Geçen yılda da şampiyonluk ve MVP ödülü kazandın. Şimdi de draftta yüksek bir sıradan seçilme başarısı gösterdin. Geçen yıl sizin için nasıl geçti?

L.D: “Dürüst olmak gerekirse, rüya gibi diyebilirim. Rüyada gibiyim! Avrupalı bir takım ile EuroLeague şampiyonu olmanın hayalini kurmuştum. Bu yıl benim adıma rüya gibi geçti.”

S: Dennis Smith, Jr. ile oynama ihtimaliniz hakkında neler düşünüyorsun ve Dirk Nowitzki sonrası Mavericks hakkında neler biliyorsunuz?

Haberin Devamı

L.D: “Evet, Dennis’i çok izledim. O harika bir oyuncu. Harika bir oyun kurucu. Ve tabiki Dirk Nowitzki, o herkese örnek bir isim. Çok şey başardı. O bir efsane ve lider. Bu yüzden burada olduğum için çok mutluyum.”

S: Buraya gelmek ve Mavericks’te oynamak için çalışma şansın var mıydı?

L.D: “Hayır, finalleri İspanya’da oynadım, yani kimse için çalışmadım.”

S. Seçildiğine şaşırdın mı?

L.D: “Hayır, Dallas’la çok fazla görüşüyordum. Beni gerçekten istiyorlardı ve gerçekten çok iyi bir takım. Bana karşı çok iyilerdi ve çok güzel bir ilişki kurduk.”

S: NBA’de oynamanın en heyecan verici yanı ne ?

L.D: “Biliyorsun, sadece oynarsın. LeBron, Stephen, KD, Harden gibitüm bu süper yıldızlara karşı oynayacağım. Bence söyleyebileceğim en heyecan verici şey bu.”

S: Senin Avrupa’da, EuroLeague MVP’de ki başarılarını ve bu yüksek seviyedeki başarının NBA oyununa nasıl dönüşeceğinden bahsedelim?

L.D: “Bence, bu gerçekleşecek. 15 yaşından beri profesyonelim. EuroLeague’de eski NBA oyuncularına karşı oynadım. Takımım da NBA’de oynayan dört veya beş oyuncu vardı. NBA hakkında benimle yıl boyunca konuştular. Bence hazırım.”

S: Pek çok insan sizin kariyer çıkışınızı Drazen Petrovic ile kıyaslıyor. Bu konu hakkında düşüncelerin neler?

Haberin Devamı

L.D: “Drazen harika bir oyuncu. Onun pek çok videosunu izledim. Eğer onun gibi olursam, bu harika olur. Ancak çok daha fazla çalışmaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Eğer Drazen gibi olmak istiyorsam, çok daha fazla ve daha güçlü çalışmalı, ortaya çok daha fazla iş koymalıyım.”

S:Yugoslavya basketbolunun gelişimini takip ediyor musun? Açıkcası o dönemde doğdun. Kendini Yugoslav basketbol tarihinden bir basketbolcu olarak değerlendiriyor musun?

L.D: “Yugoslavya’dan harika oyuncular çıktı, hala da öyle olduğumuzu düşünüyorum. NBA'de de (Nikola) Jokic, (Milos) Teodosic gibi çok fazla oyuncu olduğu gibi Yugoslav oyuncular da var ve ben de bunlardan biri olacağım.”

S: Bir kaç gün önce Slovenya için yeni sezonda oynamanın senin için bir amaç olduğunu söyledin. Hala milli takım ile birlikte oynamayı planlıyor musun?

L.D: “Bilmiyorum, takımım ile konuşacağım. Eğer izin verirler ya da vermezlerse, konuşacağız ve bir karar vereceğiz.”