Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi'nde aile içi şiddete karşı toplu sözleşme

Lüleburgaz Belediyesi'nde aile içi şiddete karşı toplu sözleşme

Paylaş
Lüleburgaz Belediyesi'nde aile içi şiddete karşı toplu sözleşme

Lüleburgaz Belediyesi'nde aile içi şiddete karşı toplu sözleşme

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde aile şiddete karşı aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen belediye çalışanının elde ettiği mali ve sosyal yardımlar elinden alınarak eşine verilecek.

Lüleburgaz Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediyede çalışan memurları ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşmede aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen belediye çalışanı memurun sosyal ve mali hakları elinden alınacak. Sözleşmenin 24'üncü maddesinde, 'Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile için şiddet uyguladığının tespit edilmesi durumlarında söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak bunlar çalışanın eşine ödenir' hükmü yer aldı.

Tüm Bel-Sen'e önerdiği madde için teşekkür eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Biz toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan insanlarız. Aile içi şiddet, insana, canlıya şiddet bizim hayatımızda asla olmayacaktır. Aile şiddete karşı önerilen teklifi büyük bir mutlulukla karşıladık. Böyle bir maddeye imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Tüm Bel-Sen Kırklareli Temsilcisi Burcu Putuş da, Başkan Gerenli'ye teşekkür ederek, “Kırklareli Şube olarak 1 ay içerisinde yaptığımız 3'üncü toplu sözleşmemiz. Kazandırdıklarımız için mutluyuz, kazandıramadıklarımız için alanda ve masada çalışmalarımızı ve mücadelemiz devam edecek. Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza teşekkür ederim. Herkese hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Haberin Devamı