Lüleburgaz Lüleburgaz'ı yönetenler, kadına şiddete karşı toplandı

Lüleburgaz'ı yönetenler, kadına şiddete karşı toplandı

Paylaş
Lüleburgaz'ı yönetenler, kadına şiddete karşı toplandı

Lüleburgaz'ı yönetenler, kadına şiddete karşı toplandı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, 'Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon' toplantısı düzenlendi.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya'nın başkanlığındaki toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Jandarma Komutanı Ömür Gökmen, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal katıldı.

Kaymakam Kaya, şiddetle mücadele konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele ettiklerini belirten Kaya, "Tüm kurumların, bu konuda devletimizin hassasiyetini bilip azami gayretle üzerine düşeni yapma beklentimiz var. Şiddetin önlenmesine dair ne yapılabileceği ile ilgili il ve ilçe eylem planları oluşturulacak" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca da, 2018-2019 yıllarında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Koca, 2018 yılında kadına ve erkeğe şiddete yönelik toplam 288, 2019 yılında ise 260 olayla ilgili yasal işlem yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı