Lüleburgaz Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Paylaş
Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Vahit İŞBAŞARAN-Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü coşku ve renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü Atatürk Anıtı'na Kaymakam Mustafa Kaya, Tugay Komutanı Piyade Albay Çetin Sucu ve Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin çelenk sunması ile başladı. Başkan Gerenli'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler okundu, 8 Kasım kutlamaları çerçevesinde düzenlenen spor turnuvalarında derece alan okullara ödülleri verildi.

Şiirlerin okunmasının ardından ise alana 1920'li yıllara ait kıyafetleri giyip ellerinde o dönemin gazetesini taşıyan 10 çocuk çıktı. Çocuklar, "Yazıyor, yazıyor. Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu yazıyor" diye bağırarak eskitilmiş Kurtuluş gazetelerini hem protokol üyelerine hem de vatandaşlara dağıttı. Gazete dağıtan küçük çocuklar vatandaşlardan büyük ilgi görüp alkışlandı.

Çocukların alanı terk etmesinin ardından ise kortej yürüyüşü başladı. Lüleburgaz'da faaliyet gösteren okullar, kamu kurumları, STK'lar, dernekler ve odalar sırayla tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşü sırasında Lüleburgaz Lokantacılar Odası protokole pilav-ayran dağıtırken, Lüleburgaz Kahveciler Odası da çay ikramında bulundu. Yürüyüşte Lüleburgaz Kadın Trompet takımı LÖSEV haftası dolayısıyla farkındalık yaparak, ağızlarında maske ile yürüdü.

Lüleburgaz Romanlar ve Müzisyenler Derneği'nin gerçekleştirdiği yürüyüşte coşku bir anda doruğa çıktı. Müzisyenlerin roman havalarına dayanamayan Belediye Başkanı Murat Gerenli, Romanlarla birlikte oyun havası oynayarak, göbek attı. Kortejin sonunda ise Lüleburgaz'daki avcı kulüpleri, ellerindeki tüfeklerde bulunan ses fişeklerini ateşledi ve havaya sıktı.

Kortejin ardından Lüleburgaz Kongre Meydanına gelen kalabalık, burada çeşitli STK'ların, okulların ve Lüleburgaz Kent Konseyinin hazırladıkları gösterileri izledi. Gösterilerde Genç Katılım Derneği Halk Oyunları Ekibi sahne alarak yöresel folklor oyunlarını sergileyerek izleyicilerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı