Bilim - Teknoloji MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek
Paylaş
MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek

Apple, aldığı iki yeni patent ile birlikte gelecek MacBook modellerinde Apple cihazlarını kablosuz şarj etmeyi planlıyor. Şirket, bu patentlerle kablo kalabalığını en aza indirmeyi planlıyor.

Apple, iPhone, iPad veya Apple Watch'u kablosuz olarak şarj edebilen yerleşik ters şarj bobinlerine sahip bir MacBook'u tasvir eden iki patent aldı.

Haberin Devamı

Patentlere göre avuç içi dayanağında yer alan bobinler sayesinde bir MacBook, iPhone ve Apple Watch'u şarj edebiliyor. Ayrıca patentte bir iPad'in yine bir iPhone ve Apple Watch'u şarj ettiği gösterilmiş.

Patentlerde dikkat çeken bir diğer nokta ise MacBook'un kapağının şarj cihazı olarak kullanılması. MacBook'un ekranı kapalıyken arkasına iPhone, Apple Watch, AirPods ve hatta iPad'i bile koyup şarj edebiliyorsunuz.

Mevcut MacBook modellerine bu teknolojinin uygulanması pek mümkün değil, zira bugün üretilen MacBook'lar ve iPad'ler kablosuz şarj ile uyumlu olan alüminyumdan üretilmiyor.

Apple’ın patent açıklamasında: "Bazı elektronik aygıtlar, yeniden şarj etmek için harici güç gerektirebilecek bir veya daha fazla şarj edilebilir pil içerir. Genellikle, bu cihazlar ortak veya standartlaştırılmış bir elektrik konektörü veya kablosu kullanılarak şarj edilebilir. Örneğin, bazı cihazlar bir USB konektörü veya kablo kullanılarak şarj edilebilir. Bununla birlikte, standartlaştırılmış konektörlere ve kablolara sahip olmasına rağmen, her biri cihazın şarj edilmesi için ayrı veya tahsis edilmiş bir güç kaynağı gerekebilir. Bazı durumlarda, her cihaz için ayrı güç kaynaklarına sahip olmak, kullanımı, saklanması veya taşınması külfetli olabilir." yazıyor.

Haberin Devamı

Apple'ın patentlerde yer alan teknolojiyi ne zaman hayata geçireceği bilinmiyor.