Gündem 'Macera' dedi, 3 yıl hapis istendi

'Macera' dedi, 3 yıl hapis istendi

Paylaş
'Macera' dedi, 3 yıl hapis istendi

Adana'da polise asılsız ihbarda bulunan hurdacı hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

10 Aralık 2009 tarihinde Çakmak Caddesi’nde yürürken cep telefonuyla 155 Polis İmdat hattına yaptığı bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşılan Mükremin Can (32) hakkında cumhuriyet savcılığınca iddianame hazırlandı.

Bomba ihbarını sürücü belgesi almak için yazıldığı Erken Eğitim Kurumları’na yönelik yapan ve "suç uydurma" iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Mükremin Can’ın, ifadesinde şunları söylediği bildirildi: "Hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum.

İhbarda bulunduğum gün caddede yürürken, hiçbir neden yokken macera olsun diye cep telefonumla 155 Polis İmdat hattını arayarak sürücü belgesi almak için gittiğim eğitim kurumunda bomba olduğunu söyledim. Daha sonra sürücü kursuna giderek derse girdim.

Ders arasında polis kullandığım telefonu arayarak nerede olduğumu öğrenmek istedi. Bunun üzerine panik yapıp korktum ve telefonu kapattım. Derse tekrar girdiğimde görevli, misafirim geldiğini söyleyerek çağırdı.

Sınıftan çıktıktan sonra polis memurları beni yakaladı. İhbarı kötü amaçla değil sadece macera olsun diye düşünmeden yaptım. Asılsız ihbarda bulunduğum için pişmanım." Sanık Mükremin Can’ın yargılanmasına 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacağı bildirildi.