Dünya Macron: Olağanüstü hal ilan edeceğim

Macron: Olağanüstü hal ilan edeceğim

Paylaş
Macron: Olağanüstü hal ilan edeceğim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim” dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda Sarı Yelekliler'in temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından Macron yaptığı açıklamada 'Ülkede derin ve haklı bir öfke mevcut. Ekonomik ve sosyal olağanüstü hal ilan edeceğim. Ayda 2 bin eurodan az maaş alanlara zam yapılacak, özel sektör de çalışanlara zam yapsın' dedi.

Haberin Devamı

4 SAAT SÜRDÜ

Macron, Elysee Sarayı'nda sarı yeleklilerin protestolarının yol açtığı sorunlara ilişkin birçok işçi ve memur sendikasının temsilcileriyle görüştü. Yaklaşık 4 saat süren görüşmeye Başbakan Edouard Philippe, bakanlar, Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand ve Senato Başkanı Gerard Larcher katıldı.

Fransız Demokratik İşçi Konfederasyonu Genel Sekreteri Laurent Berger, çıkışta yaptığı açıklamada, ciddi bir krizde olduklarını belirterek kısa vadede çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

MACRON'UN ALDIĞI KARARLARIN MALİYETİ 8-10 MİLYAR AVRO

Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Olivier Dussopt, Cumhurbaşkanı Macron'un aldığı kararların maliyetinin 8 ila 10 milyar avro olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dussopt, BFMTV televizyonunda yaptığı açıklamada, Macron'un bu akşam sarı yeleklilere yönelik aldığı kararların devlete maliyetinin 8 - 10 milyar avro olduğunu ifade ederek, bunu nasıl finanse edecekleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu aradan Macron'un yarın ve çarşamba banka ve büyük şirketlerin temsilcileri ile bir araya geleceği belirtildi.

Macron, sarı yeleklilerin protestoları konusunda yaptığı açıklamada, şirketlere ek vergi yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 avro zam yapılacağını açıklamıştı.

Yapabilen işverenlerin çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini istediğini belirten Macron, 2 bin avronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.