Gündem Madalya hasadı

Madalya hasadı

Paylaş
Madalya hasadı

Van'da bir yıl önce atletizm yapmaya başlayan Zeynep Bayçınar (15) dünya, Eda Solmaz (17) ise Avrupa şampiyonu oldu. Ağrı’da doğduğu köyde ağabeyleri başta olmak üzere birçok kişinin spor yapmasına tepki gösterdiği milli atlet Sevilay Eytemiş de başarılarıyla diğer kızlara örnek oluyor

Van Muradiye’de Atletizm İhtisas Kulübü’ne kaydolan lise öğrencileri Zeynep Bayçınar (15) ile Eda Solmaz (17) kısa sürede kros dalında onlarca madalya aldı. Milli Takım’a seçildiler.

Haberin Devamı

TARLADA ÇALIŞACAKLARDI

Yurt dışındaki yarışmalara katılmalarına aileleri izin vermedi. Kaymakam ve Belediye Başkanı Harun Yücel aileleri ikna etti. Zeynep dünya, Eda, Avrupa şampiyonu oldu. Atletizme devam etmeselerdi tarlada işçi olacaklardı.

ÖRNEK OLDULAR

Zeynep Bayçınar ile Eda Solmaz sayesinde atletizm kulübüne 35 kız sporcu daha kayıt oldu. Onlar da, Zeynep ve Eda gibi tarlada ürün değil, yarışlarda madalya hasat edecek.

KOŞARKEN TAŞLANDILAR

Sevilay Eytemiş (25), Ağrı’nın Dumanlı köyünde ailenin 10 çocuğundan en küçüğü olarak doğdu. 9 yaşından itibaren atletizme merak saldı.

(Sevilay Eyetmiş)

Ağabeyleri, akrabaları ve köylüler “Kızsın evinde otur” diye baskı yaptı. Köyde koşarken taş bile attılar.

Sevilay, “Benden sonra Ağrı’da 15 kız daha atletizm yapmaya başladı. Bu beni gururlandırıyor” diyor.

Haberin Devamı

Ağrı’da, kendisinden başka bir tek kadın sporcu yoktu. Baba Ahmet Eyetmiş kızına destek verdi. Sevilay şimdi krosta dünya ve Avrupa şampiyonu. Hedefi olimpiyat.