Spor Madalyalar yüzleri güldürdü

Madalyalar yüzleri güldürdü

Paylaş
Madalyalar yüzleri güldürdü

Kulüpler ve milli takımlar düzeyinde Türkiye'yi temsil eden sporcular, geçen hafta katıldıkları uluslararası yarışmalarda 35 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Uluslararası arenada mücadele eden milli sporcuların elde ettikleri başarılar, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde yüzleri güldürdü.

Haberin Devamı

Türkiye, geçen hafta kulüpler ve milli takımlar bazında gerçekleştirilen şampiyonalarda 5 şampiyonluk elde etti, 35 de madalya kazanma başarısı gösterdi.

Binicilikte rekor

Binicilik Milli Takımı, Polonya’nın Sopot kentinde 6 Haziran tarihinde düzenlenen FEI Milletler Kupası’nda mücadele etti.
Engel atlama dalında dünyanın en prestijli takım yarışmasında birincilik elde eden milliler, Türk binicilik tarihinde takımlar rekoruna da imza attı.

Atletizmde takım şampiyonluğu

Türkiye, Makedonya’nın Üsküp kentinde 7 Haziran’da yapılan 10 bin metre Avrupa Kupası Şampiyonası’nda erkeklerde takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

Milli takım, kadınlarda ise şampiyonayı 5. sırada tamamladı.

Madalyalar Türkiye’de kaldı

Haberin Devamı

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli karate organizasyonu Avrupa Bölgeler Şampiyonası, 7-8 Haziran tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi..

20 ülkeden, 119 takımın katıldığı organizasyonda Türk kulüpler, 4 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak şampiyon oldu.

Judoda 23 madalya

Edirne’nin evsahipliğinde 7-8 Haziran tarihlerinde düzenlenen Gençler Balkan Şampiyonası’na 9 ülkeden, 160 sporcu katıldı.
Genç Milli Judo Takımı, 23 madalya elde ederek şampiyonayı birinci sırada bitirdi.

Bilardoda üst üste ikinci zafer

Üç Bant Bilardo Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da yapıldı.

Şampiyonluğa ulaşan Bahçelievler Belediyespor, Üç Bant Bilardo Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’ndan üst üste ikinci kez zaferle ayrıldı.

AA