Spor Maden işçisi atlet, Soma için koşacak

Maden işçisi atlet, Soma için koşacak

Paylaş
Maden işçisi atlet, Soma için koşacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında çalışan lisanslı atlet Kadir Demirhan, bu yıl katılacağı yarışlarda Soma'daki maden faciasına hayatını kaybeden meslektaşlarının anısına baretiyle koşacak.

Sağlıklı yaşam için başladığı sporda atletizme yönelen 38 yaşındaki maden işçisi Demirhan, iki yılda Türkiye ve il genelindeki birçok yarışta çeşitli dereceler elde etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 8 saat çalıştığı yer altındaki işinden çıkıp antrenman yapan Demirhan, ulusal ve uluslararası yarışlarda maden işçilerini daha iyi temsil etmek istiyor.

Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin herkes gibi kendilerini de derinden üzdüğünü söyledi.

Madencilerin sadece maden kazalarıyla gündeme geldiğini anlatan Demirhan, bu yıl katılacağı yarışmalarda Soma’da hayatını kaybeden madencilerin anısına baretiyle koşacağını dile getirdi.

Karanlık dehlizlerden pistte

Katıldığı yarışlarda birtakım başarılar elde etmesine rağmen, kendisine destek olunmamasının üzüntüsünü yaşadığını vurgulan Demirhan, şunları kaydetti:
"Maden sektöründe çalışma şartları çok zor. Bu zor meslek, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ben de daha sağlıklı yaşayabilmek için spora başlamıştım. Zamanla profesyonelliğe doğru adım attım. Benim için madencilik ve atletizmi bir arada yapmak zor olsa da başarı elde etmek istiyorum. Madenin karanlık dehlizlerinden çıktıktan sonra dinlenmeden hemen antrenmanlara başlıyorum. Hedefim ultra maratoncu olabilmek. Madencilerin sportif ve sosyal yaşantısıyla da gündeme gelmesini istiyorum."

Haberin Devamı

Demirhan, ağustosta İzmir’de düzenlenecek Master Atletizm Veteranlar Şampiyonası’nda madenciler anısına koşarak farkındalık yaratmak istediğini sözlerine ekledi.

AA