Gündem Madımak önünde olaylar çıktı

Madımak önünde olaylar çıktı

Paylaş
Madımak önünde olaylar çıktı

Sivas olaylarının 18. yılı nedeniyle düzenlenen anma programına katılan grup ile güvenlik güçleri arasında eski Madımak Oteli önünde gerginlik yaşandı

Sivas olaylarının 18. yılı nedeniyle düzenlenen anma programına katılan grup ile güvenlik güçleri arasında eski Madımak Oteli önünde gerginlik yaşandı. Ethembey Parkı yakınlarında toplandıktan sonra Mevlana Caddesi'nden yürüyen grup üyeleri, bilim ve kültür merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli yakınlarına kadar geldi. Grup, buradaki polis bariyerleri önünde slogan attı.

Olaylarda ölenlerin isimleri okunduktan sonra yaşamını yitirenlerin yakınları bina önüne alındı. Bu sırada bariyerleri aşmak isteyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

SİZİN HİÇ BABANIZ YANDI MI?

Çıkan arbedede biber gazı kullanan polis, müdahale ettiği grubu dağıttı. Gruptan bazı kişiler bina önüne pet şişe ve çeşitli malzemeler fırlattı. Bir süre ara sokaklara dağılan grup, daha sonra tekrar polis bariyerleri önünde toplandı.

Sivas olaylarının 18. yılı dolayısıyla bugün kentte düzenlenecek anma etkinleri öncesinde, polis güvenlik tedbirlerini artırdı. Kamulaştırıldıktan sonra Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binası önü de araç trafiğine kapatıldı. Şehrin giriş çıkışlarında barikatlar kuruldu.

Polis kişilerin elindeki pankart ve flamaları bile topluyor. Mizah Dergisi Penguen'de son sayısında Sivas olaylarına yer verdi. Sivas Emniyet Müdürlüğü, 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayların 18. yılı dolayısıyla kentte bugün gerçekleştirilecek anma etkinleri öncesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.