Dünya Mafya babasından film gibi kaçış!

Mafya babasından film gibi kaçış!

Paylaş
Mafya babasından film gibi kaçış!

İtalyan mafya babası Domenico Cutri, duruşmaya götürüldüğü sırada 'Vahşi Batı' filmlerini aratmayacak bir yöntemle kaçmayı başardı

İtalya'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan mafya babası Domenico Cutri, dün bir duruşmaya götürülürken pusu kuran adamları tarafından kaçırıldı. Polis her yerde Cutri’yi arıyor.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, Ülkenin kuzeyindeki Gallarete kentinde meydana gelen olayda, 32 yaşındaki Cutri polis eşliğinde ifade vermeye götürülüyordu.

Mafya babasını taşıyan polis aracı mahkeme binasına yaklaştığında siyah bir otomobil tarafından önü kesildi.

Araçtan inen silahlı ve maskeli 4 kişi olay yerinden geçen bir kişiyi rehin alarak polise ateş açtı. Çıkan çatışmada, mafya babası Cutri’nin kardeşi Antonino Cutri vurularak öldü, iki polis memuru da yaralandı. Domenico Cutri ise, göz yaşartıcı gaz da kullanan adamlarının yardımıyla kaçmayı başardı.

İtalyan medyasının “vahşi batı gibi” dediği olayda gündüz saatlerinde bir mahkeme salonu yakınında bir mafya babasının kaçırılabilmesi güvenlik güçlerinin eleştirilmesine de yol açtı.

Bir görgü tanığı yaşananları, “İlk başta havai fişeklerinin sesini duyduğumu sandım ama pencereden bakınca silahlarını çıkarmış polisleri gördüm. Çatışma uzun sürdü, çok korktuk” diye anlattı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALMIŞTI

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinin ünlü ‘Ndrangheta mafya örgütüne bağlı olan Domenico Cutri, cinayetten suçlu bulunarak ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

Cutri, kız arkadaşına “kur yaptığı” gerekçesiyle 22 yaşındaki Polonya vatandaşı Lukacs Kobrzeniecki’yi öldürmekten suçlu bulunmuş ve 2012’de ömür boyu hapis cezası almıştı.
Cutri, dün ise başka bir davada ifade vermek üzere mahkemeye götürülüyordu.

İtalyan güvenlik güçleri, Cutri’yi yakalamak için tüm İtalya’da insan avı başlattı. Cutri’nin kuzey sınırından İsviçre’ye kaçma ihtimaline karşı sınırlarda da önlem alındı.



Haberin Devamı