Magazin 96 yıllık gizem çözüldü

96 yıllık gizem çözüldü

Paylaş
96 yıllık gizem çözüldü

Henüz 36 yaşında ölen Marilyn Monroe'nun hayat boyu merak ettiği biyolojik babasının kimliği, yeni DNA teknolojisi sayesinde belirlendi.

Tarihin en seksi Hollywood yıldızı Marilyn Monroe'nun ölmeden önceki yıllarında babasının kimliğini bulmaya çalıştığı ortaya çıktı. Monroe'nun kimliğinde adı babası olarak geçen Martin Edward Mortensen, biyolojik babası değildi. Annesi Gladys, 1925'te birlikte olduğu Hollywood çalışanı Charles Stanley Gifford'ın fotoğrafını bir kez gösterip "İşte baban" demişti. Ancak Gifford, Monroe'yu reddetmiş, Monroe da başka hiçbir ipucu bulamamıştı. Fransız yapımı 'Marilyn, Her Final Secrets' belgeseli yapımcıları, Monroe'nun babasının izine ulaştı.

Haberin Devamı

YEĞENİ 75 YAŞINDA

Buna göre gerçek sarışın olmayan Monroe'nun saçlarında çok fazla kimyasal vardı ve bu da DNA'sına zarar veriyordu. Ancak öldüğünde üç tel saçı alınmıştı. Yapımcılar bu saçları, yeni teknoloji ile Gifford'ın DNA'sı ile karşılaştırdı.

Gifford'ın bugün 75 yaşında olan torunu Francine Gifford Deir'ı buldular. Deir, DNA testi yapılmasını kabul etti. DNA sonuçları Monroe ile eşleşti. Yani, Monroe'nun hayat boyu merak ettiği sorunun yanıtı bulunmuş oldu. Deir, "İnsanın halasının Marilyn Monroe olduğunu 75 yaşında öğrenmesi hüzünlü ama yine de güzel" dedi.