Magazin ABD'li oyuncu Jack Kehler hayatını kaybetti

ABD'li oyuncu Jack Kehler hayatını kaybetti

Paylaş
ABD'li oyuncu Jack Kehler hayatını kaybetti

Sinema tarihinde kült filmler arasına giren The Big Lebowski’de rol alan 75 yaşındaki ABD'li oyuncu Jack Kehler yaşamını yitirdi.

Coen Kardeşler imzalı 1998 yapımı 'The Big Lebowski’deki rolüyle tanınan Jack Kehler, 75 yaşında hayatını kaybetti. Kan kanserinden dolayı yaşamını yitiren Kehler’ın ölüm haberini, oğlu Eddie Kehler paylaştı.

Haberin Devamı

1983 yılında kariyerine televizyonda başlayan oyuncu, ‘Strange Invaders’ ve ‘Fresno’ gibi yapımlarda yer aldı. Tüm zamanların en iyi oyuncularından biri kabul edilen oyuncu, Keanu Reeves ve Patrick Swayze’nin 1991 yapımı ‘Point Break’ filminde de rol aldı.

'The Big Lebowski’de the Dude karakterinin ev sahibi Marty’yi canlandıran oyuncu, Los Angeles’taki Cedars Sinai Medical Center'da hayatını kaybetti.

BİRÇOK YAPIMDA ROL ALDI

Prime'da yayınlanan 'The Man in the High Castle'da da izlediğimiz oyuncu 22 Mayıs 1946'da Philadelphia'da doğdu. Sanford Meisner ve Wynn Handman gibi isimlerden oyunculuk öğrendi. Kariyerine 1983'de 'Strange Invaders'la başladı. Daha sonra 'Fresno' dizisinde 'Sergeant Cooper' rolünü oynadı.

Haberin Devamı

ABC'nin macera dizisi 'McKenna' ve 'Murder One' dizilerinde de oynayan oyuncu, 'Invincible', 'Pineapple Express', 'Love Liza', 'Fever Pitch', 'Lethal Weapon 4', 'Wyatt Earp' ve 'Man in Black II' gibi birçok filmde de boy gösterdi.