Magazin Alec Baldwin: Setteki herkes ne olduğunu biliyor!

Alec Baldwin: Setteki herkes ne olduğunu biliyor!

Paylaş
Alec Baldwin: Setteki herkes ne olduğunu biliyor!

Dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin güvenli olduğunu sandığı silahla prova yaparken kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürmüş ve yönetmen Joel Souza'yı yaralamıştı. Alec Baldwin'in filminin prodüktörlerine para cezası verildi. Baldwin, medya kanallarını 'haksız ve ele geçirilmiş' olarak tanımlayarak; o gün sette olan herkesin ne olduğunu bildiğini iddia etti. İşte detaylar...

64 yaşındaki dünyaca ünlü aktör Alec Baldwin, 2021 yılının Ekim ayında yapımcısı ve oyuncusu olduğu 'Rust' filminin setinde ateşlediği bir silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. Talihsiz olayın ardından soruşturma başlatılmış ve yaşananlar günlerce dünya gündeminde kalmıştı.

Haberin Devamı

'TETİĞİ BEN ÇEKMEDİM'

Baldwin, soruşturmanın ardından Şubat ayında açılan davanın sanıklarından biri olmuştu. New Mexico’daki sette meydana gelen olay sonrası Baldwin, aralşık ayında ilk defa verdiği röportajda, ABC televizyonunda, Hutchins'i öldüren kurşunu kendisinin sıktığını kabul etmediğini belirtmiş, "Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem" demişti.

HUTCHINS'İN EŞİ DAVA AÇTI

Buna rağmen 'Rust' filminin senaryo danışmanı kasım ayında Baldwin'e tetiği kasti olarak çektiği iddiasıyla dava açmıştı. Baldwin'e son darbe Halyna Hutchins’in eşinden gelmişti.

Ölen görüntü yönetmeninin eşi de ünlü oyuncuya dava açarak, aktörün ve set güvenliğinden sorumlu olan kişilerin görevlerini yapmadığı ve kazanın bu nedenle yaşandığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

TETİĞİ ÇEKMEDİĞİ KONUSUNDA ISRAR ETTİ

Alec Baldwin, tüm bunların ardından 'Rust' filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldüren silahın tetiğini çekmediği konusunda ısrar etti ve, hatalı silahın kendi kendine ateş aldığını; sorulması gereken 'tek' sorunun ise, o silaha gerçek kurşunu kimin koyduğu olduğunu söyledi.

Baldwin, New Mexico'daki savcılardan, geçen Ekim ayında meydana gelen kazayla ilgili olarak suçlanıp suçlanmayacağına dair bir karar bekliyor. Savcılar, geçen hafta yayınlanan ve Baldwin'in kasıtlı olarak ateşlemeden elinde tuttuğu silahın kendi kendine ateşlenmesinin mümkün olmadığını söyleyen bir FBI raporunu inceliyorlar.

KARARI BEKLİYOR

Aktör, YouTube programı 'The Chris Cuomo Project'te, Chris Cuomo ile yaptığı röportajda; savcılardan bir karar beklemekten bıktığını, ancak avukatının karar çıkması için savcıları zorlamaması gerektiğini söylediğini açıkladı. Bu röportaj, FBI raporu halka açılmadan önce filme alınmış gibi görünüyor, ancak yalnızca geçtiğimiz sabah yayınlandı.

Geçen yıl CNN tarafından kovulduktan sonra geri dönüş yapan Cuomo ve Baldwin, 'kendilerini yok etmeye kararlı, haksız ve ele geçirilmiş' olarak tanımladıkları medya kanalları hakkında konuştular.

'HİÇBİRİ ORADA DEĞİLDİ'

DailyMail'de yer alan habere göre; Baldwin, The New York Post'a ve 'Rupert Murdoch'un sahip olduğu her şeyi' özel olarak hedef aldı:

Haberin Devamı

 The Post'un polislerin spor sayfası için okuyacağı bir şey olduğunu düşünürdüm... Ama Post'u okuyan insanlardan bazılarının kim olduğunu öğrendiğimde şaşırdım. Medya bu konuyla ilgili defalarca haber yaptı, ama ortak noktaları o gün hiçbirinin orada olmamasıydı.

Baldwin, olanlardan dolayı hüsrana uğrasa da, gerçek kurbanın Hutchins olduğunu söyleyerek; "Burada kurban ben değilim. Benim için her şey düzelecek, eminim. Ama hiçbir şey ölen Hutchins'i geri getirmeyecek. Küçük bir oğlu var, gerçek trajedi bu. Basının ya da benim söylediğim hiçbir şey önemli değil" şeklinde konuştu.

'HERKES BİLİYOR'

Ünlü isim ayrıca, dikkat çeken "Setteki herkes o gün ne olduğunu biliyor. Orada bulunan herkes tam olarak ne olduğunu ve tam olarak kimin suçlanması gerektiğini biliyor" ifadelerini de kullandı.