Magazin Ayta Sözeri kimdir? İşte Benimle Söyle jürisi Ayta Sözeri’nin hayatı…

Ayta Sözeri kimdir? İşte Benimle Söyle jürisi Ayta Sözeri’nin hayatı…

Paylaş
Ayta Sözeri kimdir? İşte Benimle Söyle jürisi Ayta Sözeri’nin hayatı…

Yaptığı yorumlar ve renkli kişiliği ile dikkat çeken Benimle Söyle jüri üyesi Ayta Sözeri internette merak edilen isimler arasında geliyor. Peki, Ayta Sözeri kimdir? İşte Benimle Sözle jüri üyesi Ayta Sözeri’nin bilinmeyenleri…

Benimle Söyle yarışmasında jüri koltuğuna oturan Ayta Sözeri internette merak edilen isimler arasında geliyor. İnternette Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında ve hangi filmlerde oynadı? soruları sıklıkla aratılıyor. İşte şarkıcı ve oyuncu Ayta Sözeri hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Ayta Sözeri kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976 tarihinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde dünyaya geldi.

Anne tarafından Çerkes asıllıdır. 1982'de ailesiyle İzmir'e yerleşti ve 20'li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaptı.

Sinema ve dizilerde oyunculuk yapan Ayta Sözeri, şarkıcılık da yapmaktadır. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olan Ayta Sözeri, insan hakları ve LGBTT aktivistidir.

2012 yılında Kayıp Şehir dizisinde oynadığı rol ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ayta Sözeri 2017 yılında Gülse Birsel’in Aile Arasında filminde de rol aldı.

Haberin Devamı

Ayta Sözeri filmleri ve dizileri

Hayat Bağları, Dadı, Arka Sokaklar, Kuzey Rüzgarı, Parmaklıklar Ardında, Dudaktan Kalbe, Akasya Durağı, Güneşi Gördüm, Kahramanlar, Teslimiyet, Kadın Krallığı, Papatyam, Acayip Hikayeler, Kayıp Şehir, Yalan Dünya, Hadi Ya, Paramparça, Ulan İstanbul, Tehlikeyle Flört, Koca Dünya, Aile Arasında, Meryem.