Magazin Bergen kimdir, kaç yaşında ve nasıl öldü? Acıların Kadını Bergen’in mezarı nerede? İşte hayatı ve yaşam öyküsü

Bergen kimdir, kaç yaşında ve nasıl öldü? Acıların Kadını Bergen’in mezarı nerede? İşte hayatı ve yaşam öyküsü

Paylaş
Bergen kimdir, kaç yaşında ve nasıl öldü? Acıların Kadını Bergen’in mezarı nerede? İşte hayatı ve yaşam öyküsü

Acıların Kadını Bergen’in hayatı ve yaşam öyküsü, Bergen filminin vizyona girmesinin ardından yeniden gündem oldu. Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu’nun başrolü paylaştığı film vizyona girdiği andan itibaren yoğun bir ilgi görüyor. İzleyenlerin göz yaşlarını tutamadığı filmin ardından da ‘Bergen kaç yaşında öldü?’ ‘Acıların Kadını Bergen’in mezarı nerede?’ sorularının cevabı da merak ediliyor…

Bergen’in yaşam öyküsü Mersin’de başladı, Adana’da sona erdi. Kısacık yaşamına büyük acılar sığdıran ve “Acıların Kadını” olarak tanınan Bergen, vefatının üzerinden 30 yılı aşkın süre geçtikten sonra yeniden filme çekilen yaşam öyküsü ile yeniden Türk halkı ile buluştu. İşte, Bergen’in hayatı…

Haberin Devamı

BERGEN KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Bergen, 16 Temmuz 1960 tarihinde dünyaya geldi, 15 Ağustos 1989 tarihinde hayata veda etti. Bergen eski kocası tarafından hayattan koparıldığında henüz 29 yaşındaydı…

BERGEN’İN HAYATI

Milyonların Bergen olarak tanıdığı Belgin Sarılmışer, 16 Temmuz 1960 tarihinde Mersin'de doğdu. Yedi çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen ünlü isim annesiyle babasının boşanmasının ardından annesi ile birlikte Ankara'ya taşındı.

Maddi imkansızlıklar içinde annesinin çabalarıyla müzik eğitimi alan Bergen, sınavda birinci olarak girdiği konservatuara 1 yıl devam edebildi. Bir süre PTT’de çalışan Bergen’in hayatı, arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği Seyman Kulüp’te değişti. Arkadaşlarının ısrarıyla o gece kulüpte şarkı söyleyen Bergen çok beğenilince pavyon sahibinden sahneye çıkma teklifi aldı.

Haberin Devamı

Okulunu ve PTT’deki işini bırakan Bergen Ankara’da birçok yerde sahne aldıktan sonra gelen teklif üzerine Adana’ya gitti.

Adana’da sahne aldığı pavyonda onu en ön masadan dinlemeye gelen Halis Serbest ile bir süre sonra sevgili oldu ve annesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen Halis Serbest’le evlenerek sahneleri bırakıp Adana’da yaşadı.

Ancak bir süre sonra Halis Serbest’in başka bir kadınla evli olduğunu öğrenince Bergen annesinin yanına döndü. Ancak Bergen’in bu olaydan önce Halis Serbest’ten şiddet gördüğü ve bu nedenle çok defa kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

GÖZÜNÜ KAYBETTİĞİNDE 22 YAŞINDAYDI

Ayrılığın ardından Halis Serbet’in tüm tehditlerine karşın Bergen sahneye çıkmaya devam etti. 31 Ekim 1982 gecesi İzmir’de sahneye çıkacağı sırada kiralık saldırgan genç şarkıcının üzerine bir kova kezzap dökerek kaçtı. Olayın ardından tek gözünü kaybeden ve vücudunda derin yanıklar oluşan Bergen günlerce hastanede yattı defalarca ameliyat oldu. Azmettirici Halis Serbest de hapishaneye girdi.

Saldırının ardından uzun süre tedavi gören Bergen Kibariye'yi meşhur eden "Kim bilir?" şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilerek yeniden sahnelere döndü.

1985 yılına kadar kadar Özşeker'in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon'da sahneye çıkan genç kadın, patronuyla birlikte "Kardeşiz Kader" isimli bir demo kaset hazırladı ve Yaşar Kekeva'ya gönderdi. Kaseti beğenen Kekeva, Bergen’i İstanbul’a davet etti. İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplay'i olan "İnsan Severse"yi Burhan Bayar'ın müzik yönetmenliğinde çıkaran sanatçı 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı "Acıların Kadını" ile şöhrete kavuştu.

Haberin Devamı

Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine çıkan sanatçı 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

BERGEN'İN MEZARI NEREDE?

Pozantı, Adana'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; Bergen memleketi Mersin'de Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

BERGEN ALBÜMLERİ VE ŞARKILARI

  • 1982 Şikayetim Var
  • 1983 Kardeşiz Kader
  • 1985 İnsan Severse
  • 1986 Acıların Kadını
  • 1987 Onu Da Yak Tanrım
  • 1988 Sevgimin Bedeli
  • 1988 İstemiyorum
  • 1989 Yıllar Affetmez (Aslen Son Albümü)
  • 1990 Giden Gençliğim
  • 1990 Garibin Çilesi Mezarda Biter
  • 1991 Son Ağlayışım