Magazin Cansever kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in Konuğu Cansever’in gerçek ismi nedir?

Cansever kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in Konuğu Cansever’in gerçek ismi nedir?

Paylaş
Cansever kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in Konuğu Cansever’in gerçek ismi nedir?

Cansever, bu hafta Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun’un sunduğu Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oluyor. Yıllardır Türk müzik piyasasının içinde olan ve arabesk şarkılarla dinleyicinin karşısına çıkan Cansever’in gerçek ismiyle birlikte, kaç yaşında ve nereli olduğu da merak ediliyor…

Cansever, kendine özgü tarzı ve güçlü sesi ile müzik piyasasının sevilen isimleri arasında yer alıyor. Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman mücadele eden Cansever, uzun sürenin ardından Şarkılar Bizi Söyler programı ile yeniden seyirciyle buluşuyor…

Haberin Devamı

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER’İN KONUĞU CANSEVER’İN GERÇEK İSMİ NEDİR?

Şarkılar Bizi Söyler’in Konuğu Cansever’in gerçek ismi Dzansever Dalipova’dır.

CANSEVER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

Cansever, 1967 yılında Makedonya’nın Veles kentinde dünyaya geldi. Babası Makedonya’da tarlada çalışan bir ırgat olan Cansever, 7 çocuklu ailenin en küçük çocuğuydu. Henüz 12 yaşındayken okakta çocukların sopa fırlatması neticesinde tek gözünü kaybetti.

Çocukluk yaşlarından bu yana müzik dünyasının içinde olan Cansever 1992 yılında ilk albümü Kemano Başal E Romenge'yi piyasaya sürdü. 1994 yılında romatizma hastalığının bir çeşidi olan  'Morbus Behterew'e yakalanarak iki büklüm oldu ve uzun yıllar boyunca bu hastalıkla mücadele etti.

1997 yılında ilk kez İbrahim Tatlıses'in sunuculuğunu yaptığı 'İbo Show' isimli programa çıkarak 'Kara Çadır' ismine sahip ünlü yemen türküsünü kendine has yorumuyla seslendiren Cansever çok fazla beğeni topladı. Böylelikle de Cansever'in Türkiye macerası başlamış oldu.

Haberin Devamı

1997 yılında Ecce Müzik etiketiyle çıkardığı Meçhul isimli albümünde Kader, Kara Çadır, Durup Dururken, Yara Benim, Aşkım Yarım Kalmasın, Yeni Aşk, Meçhul, Uzat Bana Ellerini, Derman Ol Olmaz Olsun, isimli şarkılarıyla Türkiye'deki kariyerinin ilk adımlarını attı.

Diğer yandan hastalığının etkisini tam 15 yıl boyunca çeken Cansever Türkiye’de tedavisi olmayınca 2007 yılında Almanya’ya giderek oraya yerleşti. 2009 yılında Almanya’da ameliyat olan sanatçı, yıllarca çektiği kamburluk sorunundan kurtuldu.