Cumartesi Postası Evinizi yaza hazırlamanın yolları

Evinizi yaza hazırlamanın yolları

Paylaş
Evinizi yaza hazırlamanın yolları

Dekorasyonda dikkat edeceğiniz birkaç noktayla, sizi temsil edecek en etkili konseptleri yakalayabilirsiniz. IKEA Türkiye Ülke İç Mekan ve Görsel Tasarım Müdürü Itır Aksu küçük dokunuşlarla evinizi yaza hazırlamanın tüyolarını verdi

Haber: Mina YAZICI

KIŞLIKLARDA YAPRAK DÖKÜMÜ

-Tazelenme ve evi düzene sokma ihtiyacınızı karşılamak için etraftaki fazla eşyaları ortadan kaldırın. Böylece odalarınız hafifler, yeni fikirlere yer açılır.
- Dağınıklık yaratan eşyalar için saklama alanları yaratın ve işe yaramayanlarla vedalaşın.

FARKLI DOKUNUŞLARLA YENİLİK KATIN

- Baharla birlikte evlerde de sezonsal etki, tüm yaşam alanlarında kendini gösterir. Açık tonlardaki ev tekstilleri ve organizasyon aksesuarları, baharı evinize davet etmenizde en büyük yardımcılarınız.

RENKLER VE HİLELER


-Renkten korkmayın. Canlı, kontrast ve birbiriyle uyumsuz gibi gözüken renklerin bir arada kullanımı, bu sezon notunu A’ya yükseltiyor.
-Siz sadece mobilya ve aksesuarlarınızın birbiriyle uyumuna dikkat edin, geri kalanını renklerin enerjisine bırakın.
- Yaşam alanlarında; perde, döşemelik kumaş ve halılarda kullanılan sıcak tonlar, davetkâr bir atmosfer yaratır. Oturma odanızda kareli ya da çizgili desenler kullanabilir, böylece mekana hareket kazandırabilirsiniz.
- Döşemelik kumaşlarınızdaki çizgiler gözü bir tarafa yönlendirirken halıdaki çizgiler tersi yönde olabilir. Bu dekorasyon hilesi, ortamı olduğundan geniş gösterir.

DESENLER

- Klasik çizgideki bir koltuğu odak noktası yapmak için büyük çiçek desenli kumaşla kaplatmayı deneyin.
- Sade çizgiler taşıyan kanepenize hareket katmak isterseniz farklı dokularda ama aynı tonlarda yastıkları kullanabilirsiniz.
-Pencerelerinizde şık bir görünüm elde etmek için gösterişli güneşlikler, desensiz keten perdeler ve desenli ya da dokulu perde alınlığını bir arada kullanın.
-Duvarları unutmayın! Bir duvarınızı canlı ve enerjik bir tonda boyarken diğerini baharı anımsatan çıkartmalarla veya desenli bir kumaşla kaplayabilirsiniz.

OLMAZSA OLMAZ; ÇİÇEK

Dekorasyonda en önemli öğelerden biri de mekanda kullanılan bitkiler. Hem evinizi güzelleştirir hem hayat katarlar. Taze çiçekler ve bitkilerle evinizi canlandırın. Odanızın monoton bir köşesine koyacağınız yüksek yapılı bir bitki sehpası ve canlı bitkiler sayesinde mekanın havası değişir. Pencere önüne yerleştireceğiniz renkli çiçekler de evinize canlılık katar. Kışın dolaplara kaldırdığınız vazolarınızı ortaya çıkarıp içlerine mis kokulu çiçek buketlerini yerleştirmenin tam zamanı!


Debenhams kutu 89.90 TL

AKSESUARLARDAKİ GİZLİ DETAY

-Aksesuarlarla fark yaratın. İçinizdeki enerjiyi ve yaratıcılığı perde, yastık, abajur, mum, küçük biblolarla ortama yansıtabilirsiniz. Aksesuarlar, yaşam alanlarınızı derinleştirir.


altincicadde.com kanepe 1.999.90 TL

YATAK ODASINDA UÇUŞAN ETKİ


-Çekmece ve dolaplardaki alanı verimli kullanmak için kutulardan yararlanın.
- Odanıza bahar enerjisini dolduracak yeni alanlar yaratın.
- Dekoratif cibinliklerle odanıza romantik bir hava katabilirsiniz. Hem yatağınızı güzel gösterme hem de yazın açılan pencere ve kapılar nedeniyle sinek ya da tozları uzak tutmakla görevli bu tüller, verdiği ferahlık hissiyle de adeta büyüleyici enerjiye sahip.
- Yatak odalarınızda kontrast desenleri tercih etmeniz mümkün. Örneğin yatak başınız koyu renk, dokulu ve desenli ise yumuşak bir geçişi, nevresim takımlarınızı beyaz ya da krem tonlarında seçerek sağlayabilirsiniz. Aynı yöntemi yemek masası üzerindeki aksesuarlar ve sandalye kumaşları için de izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

BALKONA DAVET

- Masa, sandalye, uzanmak için bir kanepe, rahat yastıklar, minderler, bitkiler, mumlar... Konforunuz ve zevkiniz için benzersiz bir atmosfer yaratmak elinizde.
- Yemek, çiçek bakımı, hobiler, çocuklar için oyun alanı ve küçük sosyalleşme mekanları ayırın. Böylece pek çok fonksiyona hitap edebilen bir mekan yaratmış olursunuz.
- Balkon, teras ve bahçe sofraları için canlı renkleri tercih edin.
- Sofralarınızın daha canlı görünmesi için renkli cam malzemeler kullanmanızda yarar var.




( 11.05.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )