Magazin Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir? Yaşıyor mu? Cüneyt Arkın’ın karısı Betül Cüreklibatır kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir? Yaşıyor mu? Cüneyt Arkın’ın karısı Betül Cüreklibatır kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Paylaş
Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir? Yaşıyor mu? Cüneyt Arkın’ın karısı Betül Cüreklibatır kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Cüneyt Arkın’ın eşi bugün ünlü oyuncunun vefat haberinin ardından gündeme geldi. 85 yaşında hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın’ın ölüm haberi sevenlerini üzüntüye boğarken, Cüneyt Arkın’ın eşi kimdir? Cüneyt Arkın’ın karısı Betül Cüreklibatır kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Betül Cüreklibatır, Cüneyt Arkın’ın vefat haberinin ardından günün en çok merak edilen ismi haline geldi. Betül Cüreklibatır, ünlü oyuncu ile iki defa nikah masasına oturmuş ve çiftin evliliklerinden iki oğlu dünyaya gelmişti. İşte Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır hakkında merak edilen ayrıntılar...

Haberin Devamı

BETÜL CÜREKLİBATIR KAÇ YAŞINDA, NERELİ, NE İŞ YAPIYOR?

1 Ocak 1947 tarihinde İstanbul'da doğan Betül Cüreklibatır Fransız Kız Lisesi’nden mezun oldu. İsviçre’de bir üniversiteden mezun olduktan sonra Air France sınavını kazanarak hostes oldu.

Uçuş görevlisi olarak çalıştığı sırada Cüneyt Arkın ile tanışan Betül Cüreklibatır 1969 yılında ünlü oyuncu ile nişanlandı, 1970 yılında ise nikah masasına oturdu. Çift 1971 yılında boşandı ancak kısa süre sonra yeniden evlendiler. Betül Cüreklibatır VE Cüneyt Arkın’ın bu evlilikten Kaan ve Murat isimlerinde iki oğlu dünyaya geldi.

Betül Cüreklibatır, yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Önce Hayaller Ölür, Vatandaş Rıza ve Şişeler Sinema filminde de rol aldı.

BETÜL CÜREKLİBATIR FİLMLERİ

1981 Önce Hayaller Ölür Sinema Filmi

1979 Vatandaş Rıza Sinema Filmi

Haberin Devamı

1978 Şişeler Sinema Filmi

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'in merkezine bağlı Karaçay köyünde doğan Cüneyt Arkın’ın babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur. Aslen Nogay Türkleri'nden olan Cüneyt Arkın Eskişehir Atatürk Lisesi'nde öğrenim gördükten sonra1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Cüneyt Arkın, 1963 yılında memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaptığı sırada Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri filminin çekimlerini yapan yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yapan Cüneyt Arkın 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan ünlü oyuncu 1963 yılında Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde 30 kadar filmde rol aldı.

1964 yılında yer aldığı Gurbet Kuşları filminin finalinde yer alan kavga sahnesi, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandıran Arkın sonra yeniden Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi.

Bu dönem içerisinde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay boyunca akrobasi eğitimi alan Cüneyt Arkın burada öğrendiklerini Battalgazi ve Malkoçoğlu serilerinde beyaz perdeye aktardı. Bu filmler Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi.

Haberin Devamı

Kısa sürede avantürlü filmlerin en çok aranan isimlerinden biri haline gelen Cüneyt Arkın kariyeri boyunca komediden westerne, toplumsal filmlerden macera filmlerine değişik türlerde filmler çekti.

12 Mart döneminde, 1972 yılında düzenlenen 4. Altın Koza Film Festivali'nde jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney'i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Güney'in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın'ı en iyi erkek oyuncu seçti. Bu karara tepki gösteren Arkın ödülü reddetti.

Yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam filmi Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getirmekle birlikte, zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Kavga, Ölüm Savaşçısı, İki Başlı Dev ve Sürgündeki Adam gibi aksiyon filmlerinin ardından 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yöneldi.

Karate ve at binmede uzman sporcu unvanına sahip olan Cüneyt Arkın, oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sundu ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı yaptı. 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışmasından dolayı yaklaşık üç ay hastanede tedavi gördü.

Haberin Devamı