Google News

Derya Uluğ ve Velet aynı sahnede

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlenen Elbistan Festivali'nde ünlü sanatçı Derya Uluğ ile rapçi Velet sahne aldı. Onbinlerin katıldığı festivalde Derya Uluğ, Aşık Mahzuni Şerif'in 'Zalım' türküsünü de seslendirdi.
27 Temmuz 2022 , Çarşamba 09:12

Elbistan Belediyesi tarafından organize edilen ve dün Haluk Levent konseriyle startı verilen Elbistan Festivali, Velet ve Derya Uluğ konserleriyle devam etti. Pınarbaşı Mesire Alanı'nda düzenlenen ve çevre illerden müzikseverlerin de yoğun ilgi göstermesi nedeniyle onbinlerin katıldığı festivalin ikinci gününde ilk sahne alan rapçi Velet oldu. Aynı amanda Elbistanlı olan Velet, birçok şehirde konser verdiğini ancak ilk defa memleketinde sahne aldığını söyledi. Ailesinin dinlemeye geldiği Velet, sevilen şarkılarını hayranlarıyla doldurdu. Konserin sonunda Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz sahneye çıkarak Velet'e çiçek verdi ve Velet'in bundan sonra düzenlenecek festivallerde de Elbistan'a davet edileceğini söyledi.

Ceyhun Fersoy'un sunuculuğunu yaptığı festivalde daha sonra sahneye Derya Uluğ çıktı. Derya Uluğ, şarkıları ve danslarıyla dinleyicileri coşturdu. Şarkılarına onbinlerin de eşlik ettiği konserde sahneye çıkan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz çıktı ve Uluğ'a çiçek takdim etti. Gürbüz'ün, festivalin Aşık Mahzuni Şerif anısına düzenlendiği hatırlatması üzerine Derya Uluğ, Efendim biz hazırlıklı geldik. Bu festivalin önemi, asıl başlığı Aşık Mahzuni Şerif. O yüzden ondan bir eser söylemeden buradan gitmek olmaz diye düşündük dedi. Derya Uluğ, daha sonra Aşık Mahzuni Şerif'in 'Zalım' türküsünü seslendirdi.

Konserlerin dışında birçok etkinliğinde yer aldığı Elbistan Festivali, 27 Temmuz Çarşamba günü Buray konseri ile devam edecek. Perşembe günü Koray Avcı, uma günü Ali Kınık, Cumartesi günü Demet Akalın'ın sahne alacağı Elbistan Festivali, 31 Temmuz Pazar günü Della Miles ve Yavuz Bingöl konserleriyle sona erecek.

DEVAMINI GÖSTER