Magazin Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Altuğ evli mi? İşte Kırmızı Oda’nın yeni oyuncusu

Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Altuğ evli mi? İşte Kırmızı Oda’nın yeni oyuncusu

Paylaş
Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Altuğ evli mi? İşte Kırmızı Oda’nın yeni oyuncusu

Şarkılarıyla dinleyenleri mest eden Emre Altuğ, TV8 ekranlarının sevilen dizisi Kırmızı Oda’nın oyuncu kadrosuna dahil oldu. Dizide Ayça Bingöl’e eşlik eden Emre Altuğ, müzik kariyeri boyunca birçok dizi ve film projesinde de yer almıştı. İşte Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlanan Kırmızı Oda’nın yeni oyuncusu Emre Altuğ hakkında merak edilenler…

Emre Altuğ, Kırmızı Oda dizisinin 50. bölüm fragmanında yer almasının yanı sıra, sosyal medya hesabından da dizinin yeni oyuncusu olduğunu takipçileriyle paylaşmıştı. Peki, Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Altuğ evli mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

EMRE ALTUĞ KİMDİR?

14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Emre Altuğ’un çocukluğu Levent ve Akatlar’da geçti. İlkokulu Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu’nda bitiren Altuğ, liseyi ise Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladı.

Ortaokuldan yıllarından itibaren tüm ilgisi gitar, koro ve tiyatroya yönelen Emre Altuğ, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi.

90’lı yıllarda, dönemin ünlü sanatçıları olan Nilüfer, Sezen Aksu, Levent Yüksel ve Sertab Erener gibi isimlerle vokalistlik yapmaya başlayan Emre Altuğ, vokallik yaptığı sırada tiyatrodan da uzak kalmadı ve o dönem 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda sahneye çıktı.

2000 yılı tiyatro sezonunda Haldun Dormen tarafından sahnelenen, başlıca rollerinde Selçuk Yöntem, Perihan Savaş, Nilgün Belgün ve Bülent Kayabaş’ın yer aldığı geniş bir kadroya sahip olan “Bir Kış Öyküsü” müzikalinde oynadı.

Haberin Devamı

1998’de Topkapı Müzik’le ilk albümünü yapmak üzere anlaşan Emre Altuğ’un 2 yıl süren çalışmaları sonunda “İbret-i Alem” albümünü piyasaya sürdü. “İbret-i Alem”in 1999 yılındaki başarısıyla beraber, 100’den fazla konser veren Altuğ, Şırnak, Silopi’de verdiği konserle burada ilk konser veren sanatçı unvanını kazandı.

İlk albümünün ardından Arzu Yanardağ ve Mustafa Uğurlu’nun oynadığı “Asansör” filminde alan Emre Altuğı, aynı zamanda “Asansör” film müzikleri albümünde söz, müzik ve yorumu kendine ait olan şarkılarla yer aldı. Sonraları eski Türk filmlerinin yeniden çekilmesi projesinde rol alan sanatçı, “Halk Çocuğu” ve “Ağaçlar Ayakta Ölür” gibi filmlerde rol aldı.

Emre Altuğ, 2001 yılında Zonguldak’ta yaptı ve askerliğinin ardından Aralık 2002 yılında vizyona giren “Kolay Para” adlı sinema filminde başrolü Şebnem Dönmez ve Mustafa Uğurlu ile paylaştı.

EMRE ALTUĞ EVLİ Mİ?

21 Şubat 2003 tarihinde “Sıcak” adlı ikinci albümünü, 2004 yılında da “Dudak Dudağa” adlı üçüncü albümünü çıkaran Emre Altuğ, 9 Ağustos 2008 tarihinde manken Çağla Şikel ile evlendi. Çiftin, 2009 yılında Hüseyin Kuzey ve 2012 yılında Uzay Tuncer adında iki erkek çocuk çocuğu dünyaya geldi. Emre Altuğ ve Çağla Şıkel çifti 2015 yılında boşandı.

Haberin Devamı

Emre Altuğ en son yeniden çekilen Sihirli Annem dizisinde Sadık karakteri ile kamera karşısına geçmişti.

EMRE ALTUĞ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Emre Altuğ, Kırmızı Oda’nın 50. bölümünde diziye dahil olurken, sosyal Instagram hesabından da heyecanını takipçileriyle paylaştı. Altuğ, paylaşımında “Cok sevdiğim bir proje olan ‘Kırmızı oda’ da okul arkadaşım sevgili @aycabingol1 cığımla karşılıklı canlandırdık 👍🙏🧡 @kirmizioda.dizi @abdullahbulutt @abdullahbulutmanagement” ifadelerini kullandı…