Magazin Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Mehmet şefin eline ne oldu, parmakları neden yok?

Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Mehmet şefin eline ne oldu, parmakları neden yok?

Paylaş
Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Mehmet şefin eline ne oldu, parmakları neden yok?

Mehmet Yalçınkaya, MasterChef Türkiye’nin 6. sezonunda da jüri üyesi olarak ekranlardaki yerini aldı. 1 Temmuz Cuma akşamı başlayan yeni sezonda TV8 ekranlarında yarışmacılara ecel terleri döktüren jüri üyesi hem sert hem de babacan tavırlarıyla televizyon izleyicileri tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Mehmet Yalçınkaya kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Mehmet şefin eline ne oldu, parmakları neden yok? İşte MasterChef Türkiye’nin sevilen jüri üyesi hakkında merak edilen detaylar…

MasterChef Türkiye’de ilk günden bu yana jüri koltuğunda oturan Şef Mehmet Yalçınkaya, bu sezon da yarışmacıları değerlendirmek için TV8 ekranlarında olacak. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok önemli yarışmadan ödüllerle dönen, hayatı ve spesiyalleri önemli yemek dergilerinde yayımlanan Mehmet Şef’in eli, parmaklarının neden olmadığı ve hayatına ilişkin ayrıntıla oldukça merak ediliyor…

Haberin Devamı

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

1974 yılında Bolu'da dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya, İtalya, Fransa, Katar, Yunanistan ve Almanya gibi dünyanın birçok farklı yerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de İstanbul ve Bodrum’da birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini üstlendi.

1988 yılında orta öğrenimini bitirir bitirmez başladığı kariyerinde Türkiye'nin üst düzey tesislerinde görev yaptı. Aynı zamanda 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi'nde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

Mehmet Yalçınkaya, 2005 yılında Amerika'nın ünlü gurme dergisi "Culınary" de Trend Chef olarak yer aldı ve dergide biyografisi ile birlikte spesiyalleri yayınlandı. Biyografisi ve spesiyalleri 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde de yayınlandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 'Ika Olimpiyade Der Köche A' kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli festival, fuar ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazanan Mehmet Yalçınkaya, halâ uluslararası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir. Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye'de ilk uygulayan cheflerden biridir.

Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye'de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi. 2008 yılında, Euroturkchefs Culinary Team adlı takımı kurdu. Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı.

2009 yılında özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla (Al Mırgab) dünya turuna çıktı. Burada yaptığı çalışmalarda 1 Mıchelın yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya ve Fransa'da çalışmalarda bulundu.

2010 yılında Heds Grup/Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirdi aynı zamanda Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil birçok Internationel organizasyonun gala yemeklerini verdi.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Şef Mehmet Yalçınkaya, 2022 yılında 6. sezonu ile TV8 ekranlarında yer alan MasterChef Türkiye isimli yarışmada jüri üyeliği yapıyor.

MEHMET ŞEFİN ELİNE NE OLDU, PARMAKLARI NEDEN YOK?

MasterChef’in sevilen jüri üyesi Mehmet şefin eline ne olduğu ve parmaklarının neden olmadığı konusunda pek çok izleyicinin merakı devam ediyor. Zira Mehmet Yalçınkaya’nın sol eli yarışmada hiçbir açıdan görünmüyor.

Bunun nedeni ise Mehmet şefin geçirdiği bir iş kazası. Şef Mehmet Yalçınkaya yıllar önce elini kıyma makinesine kaptırarak sol elinin üç parmağını kaybettiği biliniyor.