Magazin Melek Mosso kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Melek Mosso’nun gerçek adı ve soyadı nedir? Mosso ne demek?

Melek Mosso kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Melek Mosso’nun gerçek adı ve soyadı nedir? Mosso ne demek?

Paylaş
Melek Mosso kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Melek Mosso’nun gerçek adı ve soyadı nedir? Mosso ne demek?

Melek Mosso, Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşan Şarkılar Bizi Söyler programının 3 Aralık konukları arasında yer alıyor. Peki, YouTube’da yayınlanan şarkı videoları milyonlarca izlenen ve son dönemin popüler isimlerinden biri olan Melek Mosso kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Melek Mosso’nun gerçek adı ve soyadı nedir? İşte yanıtı…

Melek Mosso, ilk bestesini 7 yaşında yaptı, 9 yaşında müzik dersleri almaya başladı. Birçok müzik aleti çalan, lisans eğitimini ise müzik öğretmenliği bölümünde tamamlayan Melek Mosso, ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına da katıldı. İşte 3 Aralık’ta Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu olan Melek Mosso hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

MELEK MOSSO’NUN GERÇEK ADI VE SOYADI NEDİR? MOSSO NE DEMEK?

Melek Mosso’nun asıl soyadı ‘Davarcı’dır. Melek Mosso ismi ise İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesinden geliyor.

MELEK MOSSO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri’de dünyaya gelen Melek Mosso, müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti.

Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Lisans eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği tamamlayan Melek Mosso, Mezun olduktan sonra geldiği İstanbul'da Kadıköy-Beşiktaş vapur hattında müzik yaparak tanınırlığını arttırdı.

Aynı zamanda yan flüt, piyano, solfej ve armoni dersleri veren ünlü şarkıcı, müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi.

Haberin Devamı

Bir firmanın düzenlediği şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmayı başardı ve Akustikhane stüdyolarında kayıt şansını yakaladı. ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına da katılan Melek Mosso, 2018 yılında Youtube kanalında Yıldız Tilbe’ye ait ‘Vursalar Ölemem’ şarkısını coverladı ve bu parça yaklaşık 15 milyon kez dinlendi.

MELEK MOSSO ŞARKILARI

'Kedi' (2018)
'Gölgen Yeter' (2018)
'Keklik Gibi' (2019)
'Vursalar Ölemem' (2019)
'Sarıla Sarıla' (2019)
'Gönül Gözü' (2020)
'Unutan Kazanır' (2020)
'Cumartesi Türküsü' (2020)
'Yalan' (ft. Aras) (2020)
'Kurtuldun Dediler' (2020)
'Kızgınım' (2021)
'Ağlarsam' (2021)
'Sonrası Kalır' (2021)
'Gel Desem de Gelme' (Aras ile) (2021)
'Zülüf' (Haluk Levent ile) (2021)