Pazar Postası İbrahim Büyükak: Sanat için soyunmam, rahat olun! Beni çıplak göremeyeceksiniz
Paylaş
İbrahim Büyükak: Sanat için soyunmam, rahat olun! Beni çıplak göremeyeceksiniz

Sempatik, mütevazı ve başarılı... Son yıllarda dikkatleri üzerine çeken bir isim o! Oğuzhan Koç ve Eser Yenenler ile sundukları programda ‘3 Adam’dan biriydi İbrahim Büyükak. Dostlukları sürse de herkes kendi yoluna gitti. Komedi dünyasında son dönemde etkili olan Büyükak, şimdilerde kendi yazıp yönettiği dizilerle ses getiriyor. Hayat yolculuğunu, aileye yeni katılan Aslan bebeği, komedi dünyasını konuştuk. Daha fazlası için sohbetimize buyurun. ALEV GÜRSOY CİMİN / alev.gursoy@posta.com.tr

Gerçek hayatta da bu kadar komik misiniz?

Haberin Devamı

Günlük hayatımda da eğlenceliyim. Hatta daha da komiğim. Bu dünyaya bakış açısıyla alakalı.

Zor bir süreçten geçiyoruz, Bugünün Türkiye’sinde insanları güldürmek kolay olmamalı.

Bu fikre katılmıyorum. Evet, çok büyük zorluklar içerisindeyiz ama günün sonunda insanların sinirleri bozulmaya başlıyor. En kaliteli mizah en dramatik anlardan çıkıyor. Bu süreçte daha çok gülüp psikolojimizi rahatlatabiliriz.

TÜRKİYE ÇOK UÇLARDA BİR KUTUPLAŞMA YAŞIYOR

Son dönemde komedyenlere yönelik çok eleştiri var. Siz de Beyaz’ın, Ata Demirer’in, Şahan Gökbakar’ın ve Cem Yılmaz’ın eskisi kadar komik olmadığını düşünüyor musunuz?

Bence herkes çok komik. Herkesin ayrı bir tarzı var. Bu bir zenginlik. Bir insanın değerini anlamak için ölmesine gerek yok. Bir komedyeni severken diğerinden nefret etmenin anlamı yok. Burun büktüğümüz pek çok büyüğümüz göçüp gittiğinde anladık değerlerini. Türkiye çok uçlarda bir kutuplaşma yaşıyor. Bir şeyi ya çok seviyor ya da acayip nefret ediyor. Bu yanlış.

Haberin Devamı

Exxen'de yayınlanan ‘İlginç Bazı Olaylar’ dizisini yazıyorsunuz, yönetiyorsunuz ve başrolünde oynuyorsunuz. İkinci sezonda izleyiciyi neler bekliyor?

İlkini çekerken kendi hayatımdan esinlenerek yola çıkmıştım. 37 yaşında şimdiki gibi birisi olmadan, Bursa’da kalıp babamın yanında yatak satmaya devam etseydim nasıl bir hayatım olacağına yönelik bir hikayeydi. İlk sezon Exxen’de çok ilgi görünce ikinci sezonu yapmaya karar verdik. Bu sezon İbo’nun kariyer yolculuğunu izleyeceğiz.

BABA OLMAK BİR DELİRME HALİ ACAYİP BİR TECRÜBE

Hayırlı olsun, baba oldunuz. Bebek hayatınızda neleri değiştirdi?

Anne baba olmak bambaşka bir evrenin içine girmekmiş ve anlatılan bütün klişeler gerçekmiş. Eskiden çocuklarını anlatan arkadaşlarımın yanında çok sıkılırdım. Hepsinden özür diliyorum. Eleştirdiğim insanlardan bin beter oldum. Acayip bir delirme hali, acayip bir tecrübe. Çocuğunuz olunca büyük bir endişe halinin içine giriyorsunuz. Ki daha dokuz aylık. Daha yılları var. Şimdi bile gözümden sakınıyorum. O yüzden babamı şu an çok iyi anlıyorum.

Haberin Devamı

BİR AŞKIN ÖLECEĞİ VARSA ÖLÜYOR, EVLİLİKLE İLGİSİ YOK

Eşiniz Nurdan Hanım’la uzun süredir berabersiniz ama evlilik aşkı öldürdü mü?

Aşk her koşulda ölebilir. Evlilik bir aşamadır sadece. Evlenmeden aşkı biten insanlar da var. Bir aşkın öleceği varsa ölüyor zaten, evlilikle ilgisi yok.

Ünlü olduğunuzda başka kadınlara hiç mi gözünüz kaymadı?

Aradığı eşi bulamayan milyonlarca insan var. Ben buldum. Biz çok benzeriz. Hayata bakış açımız da aynı. İlişkimiz zaman geçtikçe derinleşti. Hayatıma kattığı anlam bambaşka. Kesinlikle sanatla ilgilenmem gerektiğini söyleyen ilk insan da eşimdi.

BENİM GİBİ BİR DELİYLE UĞRAŞMAK İÇİN PSİKOLOG OLMAK GEREKİYOR

Eşiniz psikolog. Size de terapi yapıyor mu?

Eşimden değil ama başka uzmanlardan yardım aldığım çok oldu. Herkesin terapiye ihtiyacı var. Eşim, ergen ve çocuk psikologu. İnsanı ferahlatan, huzur veren bir insan. Benim gibi bir deliyle uğraşmak için de psikolog olmak da gerekiyor. Biz birbirimizi bulmuş bir çiftiz.

ESER DE OĞUZHAN DA BEBEĞİMİZE YÜKSEK AYARLI ALTIN TAKMASAYDI REZİL EDERDİM ONLARI

Haberin Devamı

Altın da ekonomi de uçtu… En yakın arkadaşlarınız Eser Yenerler ve Oğuzhan Koç ne taktı bebişe?

Ben Eser’in iki çocuğuna da yüksek altınlar taktım. Takmasa bana mahcup olurdu. (Gülüyor) Eser de Oğuzhan da yüksek ayarlı altın taktı. Sağ olsunlar ellerini korkak alıştırmadılar, arkalarından dedikodu yaptırmadılar. (Gülüyor) Takmasalardı kamuoyunun önünde rezil ederdim onları.

3 Adam’da durum ne?

Dört-beş yıldır ayrı işler yapıyoruz. Birbirimizi çok seviyoruz, eğleniyoruz ama bambaşka insanlarız. Ben komedyen olarak hayatıma devam etmek istiyorum. Oğuzhan müzik, Eser daha bir şov… Bir arada keyif alıyorduk ama canımız sıkıldı bu işten, yapmadık. Hiçbir sorunumuz yok, çok yakın arkadaşız ama hayata bakışımız çok farklı.

GÜZELLİK, YAKIŞIKLILIK BASKISI ÇOK BUNALTICI SEKTÖRÜN BU DERECE ACIMASIZ OLMASI DOĞRU DEĞİL

Sektörünüzde çok güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler var. Siz bu konuda baskı yaşadınız mı?

Ben buna karşıyım. Karşı da olmak zorundayım, malzeme ortada. Son yıllarda Hollywood’da da daha sıradan aktörler, aktrisler var. Güzellik, yakışıklılık baskısı çok bunaltıcı. Sektörün bu derece acımasız olması doğru değil. Her sene bir sürü dizi yayından kalkıyor. Bu dizilerde güzel kızlar, yakışıklı adamlar var. Demek ki yetmiyor. Hikayenin iyi olması ve ona uygun oyuncular olması lazım.

Haberin Devamı

BİRÇOK TOMBİK KOMEDYEN VAR

Komedyenlikte görsellik önemli mi?

Değil. Komedyen komedyendir. Birçok tombik komedyen var. Bir insanın yakışıklı olmaması onu komediye yönlendirir. Toplumda sempati yakalamak için komik olur. O yüzden komedyenlerde çok yakışıklı insan ender görünür.

YAKIŞIKLI BULUNACAK BİRİ DEĞİLİM AKILLI, İYİ, TATLI BİR İNSANIM

Kendinizi yakışıklı bulur musunuz?

Bulmuyorum vallahi. Yakışıklı bulunacak biri değilim. Akıllı, iyi, tatlı bir insan olarak görüyorum kendimi. Akıllı, dürüst ve iyi insan göze de güzel görünür.

KOMİK ADAM MUHABBETE 1-0 ÖNDE BAŞLAR AMA YAKIŞIKLI ADAM 5-0 ÖNDEDİR

Kadınlar komik adamları mı sever?

Komik adam muhabbete 1-0 önde başlar ama yakışıklı adam 5-0 daha öndedir. Fakat akıllı kadınlar akıllı erkeklerden hoşlanır. Çünkü tüm kadınlar biz erkeklerden daha akıllıdır.

Kırmızı çizgileriniz var mı?

Mizahta kırmızı çizgi olmaz, olmamalı. Yok ama sanat için soyunmam. Rahat olun beni çıplak göremeyeceksiniz. (Gülüyor)