Pazar Postası Işın Karaca: Kızıma memeleriyle değil beyniyle iş yapmayı öğretiyorum
Paylaş
Işın Karaca: Kızıma memeleriyle değil beyniyle iş yapmayı öğretiyorum

Son dönemde söylemleri ve girdiği polemiklerle sürekli gündemde olan şarkıcı Işın Karaca, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni albümü ‘Sen Ben Aşk’ı dinleyicilerle buluşturdu. Ünlü şarkıcıyla hem yeni albümünü hem de hayatı konuştuk. Gündemimizde son dönemdeki polemikler de vardı, sahnedeki dekolte tartışmaları da… Işın Karaca’nın sözleri yine çok çarpıcıydı.

Albümünüz hayırlı olsun. Artık genelde single yapılıyor. Albüm fazla cesurca geliyor kulağa!

Herkesin single hazırladığı bir dönemde ben 11. albümümü hazırladım. Evet, cesaret gerektiriyor ama bize böyle öğretildi. Bir hikaye yazıyoruz ve onunla yola çıkıyoruz. Benim dinleyicilerim de bir şarkıyla çok mutlu olmuyorlar. “Bunun önü arkası yok mu?” gibi çok soru geliyor. Haliyle albüm yapmaya devam edeceğim.

Sen Ben Aşk’ albümünü dinleyenleriniz dışında birine hediye edecek olsanız bu kim olur?

Rahmetli babama hediye etmek isterdim.

Şarkılarınızda aşkı çok güzel anlatmışsınız. Gerçek hayatta aşkı nasıl tanımlarsınız?

Ben hayata aşkla sarılıyorum. Yaşama, sevdiklerime, yaptığım işe... Aşk enteresan bir duygudur. Tanımlaması yoktur. İlla bir insana aşık olunmaz.

Haberin Devamı

AŞIK OLUNCA ÇİÇEK BÖCEK KIVAMINA GELİYORUM

Aşık olunca nasıl bir kadına dönüşürsünüz?

Ben hep çok mutlu bir kadın olmaya çalışıyorum. Aşık olsam da olmasam da... Ama yine de her kadın gibi çiçek böcek kıvamına geliyorum.

Aşkta neyi asla kabullenmezsiniz?

Bu ilişkiyle alakalı bir şey ama aldatmayı asla kabul edemem.

Çabuk siler misiniz birini?

Ben zaten çabuk unutan biriyim. Bu sadece bir ilişkiyle alakalı değil. Bana yapılan her kötülüğü de unutabiliyorum. Hemen silmeyi tercih ederim. Hayatımda hep güzel anılar kalsın. Saygı bitince o ilişkide durmamak en doğrusu. Aşk da bitiyor, öldürüyorsun içindekini.

Şu an ne kadar aşkla dolu kalbiniz?

Çok dolu. Can'ımla. (Can Yapıcıoğlu)

BEN DEKOLTEYİ GÜZEL VE KALİTELİ KULLANIRIM

Haberin Devamı

‘Sen Ben Aşk’ albümünüzün tanıtımı için verdiğiniz derin yırtmaçlı pozunuz epeyce eleştirildi. Sizce kıyafetiniz eleştirilecek kadar abartılı mıydı?

İlk kez dekolte giymiyorum. Zaten kimse kimsenin giydiklerini eleştirmiyor hayatta. Ben dekolteyi gerektirdiği kadar, güzel ve kaliteli kullanırım.

 

BAŞKALARININ TOTOLARINI KONUŞMAKTAN ÇOK SIKILDIM

Son dönemde kadınların sahne kostümleri çok tartışılıyor. Gülşen de burada başı çekiyor. Bir kız annesi olarak Gülşen’in giyim tarzını münasip bulmadığınızı belirtmiştiniz. Bir kız annesi olmak neyi değiştiriyor?

Herkes istediğini giyer ama konuşulmak adına yapılan hareketler beni rahatsız ediyor. +18 hareketler izledik. Giyinirsin ya da giyinmezsin, soyunursun ya da soyunmazsın, konu bu değil. Bizim coğrafi duruşumuz buna ne kadar hazır, bilmiyorum. Yaşadığımız ülkeye göre hareket edilmeli. Benim bir oğlum da var. Ben oğluma, bir kadına nasıl davranması gerektiğini öğrettim hayatı boyunca. Kızıma da bir et parçası olmadığını, memeleriyle değil beyniyle iş yapmayı öğretiyorum. Bu söylediklerim lütfen cımbızlanmasın. Çünkü başkalarının totolarını konuşmaktan çok sıkıldım.

Kızınızın kıyafetlerine ne kadar müdahale eden bir annesiniz?

Asla müdahale etmiyorum. O ne isterse onu giyecek.

Bir kız annesi olmanın erkek annesi olmaktan farkı nedir?

Kız çocuğu büyütmekle erkek çocuğu büyütmek çok farklı. Erkek çocukları biraz daha arkadan geliyor. Mesela oğlum bir zamanlar müzik kanalarında meme seyretmekten müzik dinleyemiyordu. Çağ çok hızlı ilerliyor. Bu, bir taraftan çok korkutucu. Her yaşın bir öğrenim kapasitesi, bir zamanı vardır. Her şeyi zamanında öğrensinler. O bana yetiyor.

Haberin Devamı

 

SAHNE MÜBAHTIR, HERKES İSTEDİĞİNİ GİYER

Sizce sahne kıyafetlerinin ölçüsü nasıl olmalı?

Sahne mübahtır, herkes istediğini giyer. Şov dünyasıdır orası ama bunun bir duruşu vardır. Dekolte bazılarında inanılmaz hoş durur, ağzını bile açmazsın. Ne kadar hoş, kaliteli durdu dersin. İşte burada dekoltenin kalitesi ve kalitesizliği ortaya çıkıyor.

SANATÇININ DURUŞU OLAMAZ, NE SAĞA NE SOLA YANAŞMALI

Son çıkışlarınız sonrası sizin muhafazakar olduğunuzu ve iktidara şirin görünmek istediğinizi söyleyenler oldu. Buna ne dersiniz?

Çok saçma, garip! Kabul etmiyorum. Bu arada sanatçının duruşu olamaz, ne sağa ne sola yanaşmalı. Bu sahte pembe dünya içinde bizleri beğenen de olacaktır beğenmeyen de. Ne yazık ki klavye delikanlıları çok fazla... Ben hayatım boyunca şarkı söyledim, söylemeye de devam edeceğim.

Haberin Devamı

Cinsellik sizin için tabu mu?

Seksi olmak için hiçbir zaman bir çaba göstermedim. Bu konuda tabii ki tabularım vardır ama her şey bir çerçevede olmakla yükümlüdür. Ona bakacak olursak Türkiye’nin en büyük star’larının sevişme sahnelerinin olduğu yerde hiçbir tabu yoktur. Ama geri kalanını çok da kabul edemiyorum.

EV İŞİ DE YEMEK DE YAPARIM

Sevdiğiniz adamın yanında da sahnedeki gibi star bir kadın mısınız?

Biz sahnede de beraber çalıştığımız için farklı bütün yüzlerimi çok iyi biliyor. Ben çok şanslı biriyim. Sahnede çok profesyoneliz. İşimizi yapıyoruz. Ev işi de yemek de yaparım. Saçımı tepeden toplayıp makyaj yapmadığım günleri çok seviyorum. O da çok seviyor o hali. O yüzden hiçbir sıkıntımız yok.

KABİLİYETİ VAR YA DA YOK ARTIK HERKES ÜNLÜ

Memlekette artık 10 kişiden dokuzu kendini şöhret ilan ediyor. Bu kadar kolay mı bu iş?

Kabiliyeti var ya da yok artık herkes ünlü. Bu algıyı oluşturmak çok kolay, bu ülkede herkes ünlü olabiliyor. Bu durum biraz artık paraya da bakıyor. Bir gün bu da bitecek. Sadece biraz sabretmek gerekiyor. Herkesi çok alkışladık, sıkıntı böyle başladı.

Haberin Devamı

KİLO KONUSU ZORBALIĞIN DİK ÂLÂSI, BEN 120 KİLOYLA ÜNLÜ OLDUM

Her albüm döneminde ünlü şarkıcılar hakkında ‘Kilo aldı, kilo verdi’ haberleri çıkar. Siz ne hissediyorsunuz?

Kilo konusu zorbalığın dik âlâsı. Hiç erkekleri sorguluyor musunuz? Kelleşti, göbeği çıktı gibi haberler çıkmıyor. Ben bu ülkede 120 kiloyla ünlü oldum. Bunu soracağınız en son kişiyim sanırım bu konuda.

Hiç psikolojik ya da fiziksel şiddete maruz kaldınız mı?

Asla ve çok karşıyım!

KIZIMIN BİYOLOJİK BABASI KENDİ YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDÜYOR

Eski eşiniz Sedat Doğan, ömür boyu kızınızın adını dahi anmayacak. Size bu kararı almaya iten şey neydi? Kızınız üzülüyor mu yaşananlara?

Kızımın biyolojik babası ne yazık ki kendi yaptıklarının bedelini ödüyor. Kızımın hayatında hiçbir kaos yok. Çünkü ben hayatı boyunca hep dürüst oldum. Olanları seyretti, biliyor hayatımda olanları. Yalansız büyüttüğüm için çok güçlü bir kızım var.

Aleyna Tilki için "Utançtan içim çekiliyor" demiştiniz. Aleyna Tilki'nin annesi Havva Hanım, sizin de bir çocuğunuz olduğunu hatırlattı.

Ben hayatım boyunca çocuklarımın televizyonda benimle alakalı izledikleri bir şeyde utanmalarını istemem. Utanç duygusu çok kötü. Kimse bu duyguyu yaşamasın. Ben çok küçük yaşta anne oldum. Ünlüyken de anneydim. Benim şuan koskoca bir oğlum var ve bu değerlerim hep vardı. Allah çocuklarımı utandıracak bir şeyi bana yaptırmasın. Tek derdim bu.

Ülkemizin durumunu ekonomik ve sosyal açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizi de etkiliyor mu?

Ne yazık ki hepimiz artık doktor olduk, ekonomist olduk. Pandemi bize bir sürü bir şey öğretti. Sektör olarak çok etkileniyoruz. Sadece şarkıcılar sahneye çıkmıyor. Bu işin gece kulübü, pavyonu, meyhanesi var. Biz hâlâ bu saat olayının kalkmasını bekliyoruz. Ekonomik olarak, geçen sene 2 lira olan marulun şu an 22 lira olması hepimizin gözle görebildiği bir durum. Haliyle tutumlu yaşıyoruz.