Pazar Postası Kahvaltıda ne alırsınız? En iyi kahvaltı mekanları
Paylaş
Kahvaltıda ne alırsınız? En iyi kahvaltı mekanları

Kahvaltı, yemek kültürümüzün en özel öğünüdür. Aile bireyleri ve dostlarla oturulan kahvaltı sofralarındaki hoş sohbetlerin tadına doyum olmaz. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, ballar, reçeller, sucuklu yumurta, omlet, mıhlama, menemen, simit, poğaça… Saymakla bitmez. PAZAR POSTASI jürisi, tatilcilerin hayallerini süsleyen İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin en iyi kahvaltıcılarını sizin için listeledi.

İSTANBUL

Haberin Devamı

Banyan

Boğaz’ın büyüleyici manzarasında harika bir kahvaltı yapmak istiyorsanız sizi Ortaköy’deki Banyan’a alalım. Asya kültürüyle harmanlanmış zengin bir menüye sahip Banyan’ın lezzet yolculuğuna katılmak isterseniz 12.00-15.00 saatleri arasında işletmeyi ziyaret edebilirsiniz.

Mums

Karaköy’deki Fransız Geçidi’nde bulunan mekanın kahvaltısı rüya gibi. Zeytinli, baharatlı acukasını ve pancar marmelatlı yoğurdunu mutlaka tatmalısınız.

BigChefs

Tarabya koyundaki muhteşem manzaralı BigChefs’te güne başlamak çok ayrıcalıklı. Güne serpme kahvaltıyla başlamak istemezseniz seçenek çok!

MSA

Güne, Boğaz manzarasına karşı harika bir kahvaltı ile başlayıp ardından sanatsal bir gezi yapmak isterseniz aradığınız yer MSA. Sabancı Müzesi bünyesindeki işletme, dünya mutfaklarının en leziz kahvaltılarını masanıza getiriyor.

Haberin Devamı

Kruvasan

Nişantaşı’nın en iyi kahvaltıcılarından. Klasik kahvaltı dışında şehrin en leziz kruvasanlarını burada tadabilirsiniz. İşletme, leziz pastalarıyla da ünlü.

Bonus:

Kavanoz-Arnavutköy, Pop’s-Balat, Aşşk Kahve-Kuruçeşme, Privato-Galata, Padoca-Reşitpaşa

BODRUM

Miya Garden

Yalıkavak'ta, mandalina ve limon ağaçlarıyla içinde cennetten bir köşede kahvaltı yapmak paha biçilmez. Kahvaltı spesiyalleri arasında bulunan ciğeri mutlaka tatmalısınız.

Zeytinlina

Geceleri deniz mahsulleriyle damakları çatlatan mekan, sabahları da organik kahvaltı menüsüyle misafirlerini baştan çıkarıyor.

Bozukbağ

Gölköy’de 12 dönüm harika bir bahçe içinde kahvaltınızı yaparken size gezen tavuklar ve turunçgil ağaçları eşlik ediyor. Bahçeden toplanan ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltısı çok iddialı. Odun ateşinde pişirilen menemeni ve sucukları enfes.

Ekmek&More

Mekanın kahvaltısının ünü ülke sınırlarını aştı. Hafta içi ekmek üstü lezzetler, hafta sonu ise serpme dağ kahvaltısının sunulduğu mekanın cevizli çavdar ekmeği, siyezli tam buğday ekmeği ve sütlü tost ekmeği müthiş.

Havva Ana

Gündoğan’da organik tatlar sunan harika bir yer. Ekmekleri mekanın sahibi Havva Ana yapıyor. Bir kahvaltıda hayal ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz mekanın ev yapımı reçelleri, organik zeytinleri mis kokulu domatesleri bahçeden masanıza geliyor.

Haberin Devamı

BONUS: Yalinn Hotel, Boho, Sail Loft Surf Shack, Kuytu Bahçe, Off Gümüşlük

ÇEŞME

İncirli Ev

Alaçatı’daki mekanın reçelleri ve ekmekleri dillerde. Yeşillikler ve sebzeler bahçesinde yetiştiriliyor. Otlu peynirli böreğini bir kez tadan tiryakisi oluyor.

Off Sea

Alaçatı sokaklarında farklı bir yer keşfetmek istiyorsanız listenize Off Sea’yi ekleyin. Yeşillikler içindeki bahçede yapacağınız kahvaltıda yok yok.

Solaris

Hacımemiş, her ne kadar yeni ünlenmeye başlasa da Solaris bu semtin en eski işletmesi. Mekan, öğle ve akşam yemekleri için de ideal bir adres.

Noni’s House

Eş, dost, sevgili ya da aile bireyleriyle keyifli sohbetler eşliğinde harika bir kahvaltı yapmak isteyenler, rotayı Ovacık’taki Noni’s House’a çevirebilir.

Tarla

‘Tarladan sofraya’ mottosuyla açılan mekanın en büyük özelliği ürünlerinin hep taze, doğal ve lezzetli olması. Masada bir tek kuş sütü eksik. 60 çeşit reçel emrinize amade.

Haberin Devamı

BONUS: Bom Dia, İmren, Bumba Breakfast, Köşe Kahve, Lavanda Brunch