Pazar Postası Nergis Kumbasar: En son milattan önce aşık olmuştum, bir erkekten çok etkilenmem artık mümkün değil
Paylaş
Nergis Kumbasar: En son milattan önce aşık olmuştum, bir erkekten çok etkilenmem artık mümkün değil

Nergis Kumbasar demek benim için şen kahkahalar demek. Kendi deyimiyle gerçekten çok ‘kafa’ bir kadın. Eğlenceli olduğu kadar da açık sözlü ve net. Kanal D’nin yeni dizisi ‘Seversin’de Suzan olarak izleyeceğiz onu. Biraz dominant bir anne rolünde ve “Gerçek hayatta da sevdiklerime karşı böyle bir yanım vardır” diyor. Yeni dizisinden aşka bakışına, eski eşi Mehmet Ali Erbil ve kızı Yasmin ile olan ilişkisine kadar her şeyi konuştuk.

Yeni diziniz ‘Seversin’ 1 Haziran’da, Kanal D’de başlıyor. Fragmandan anladığımız kadarıyla bile izleyici çok eğlenecek gibi görünüyor. Nasıl bir hikayesi var ‘Seversin’in?

Haberin Devamı

Eğlenceli ve romantik bir hikayesi var. Genç bir kızla genç bir erkeğin tesadüfler sonucu başlayan aşkını anlatıyor. Yanı sıra çok sıcak aile yaşantıları var. Benim ünlü bir oğlum var. Onun yaptığı hatalar var… Anne onun hatalarını hep düzeltmeye çalışmış ama çocuk anneden kopmuş biraz.

Baskıcı bir anne misiniz dizide?

Aslında değil, anne hep doğruyu gösteriyor ama oğlu kendi kanatlarıyla uçmak istiyor. Bunun çatışmalarını yaşıyorlar. Ama sonra yine yaptığı hatalar sonucunda annesinin eline düşüyor ve ilginç olaylar gelişiyor.

Canlandırdığınız Suzan karakteri genel olarak nasıl biri?

Gençliğinde oyunculuk yapmış, gelecek vadediyormuş ama evlenip çocuk yapınca oyunculuğu bırakmış. İlerleyen zamanlarda oğlu oyuncu olduğunda da hep ona yardım etmeye çalışmış. Piyasayı iyi biliyor. Akıllı ve doğru kararlar veriyor. Öngörüsü yüksek. Oğlunun menajeriyle sürekli çatışma halinde.

Haberin Devamı

SUZAN DOMİNANT BİR KADIN BENİM DE VARDIR DOMİNANT BİR YANIM

Biraz da dominant bir kadın sanırım... Sizin var mıdır dominant olduğunuz konular?

Suzan dominant bir kadın. Benim de sevdiklerime karşı korumacı bir tavrım vardır. Bir de enteresan bir şekilde olayların neticesini önceden görürüm. Kendimle ilgili olmasa bile o hikayenin nereye gideceğini görür ve yakınımdakilere fikir veririm. Bu bir manada dominantlık olabilir.

Kızınız Yasmin’le ilişkinizde zaman zaman ortaya çıkar mı bu yanınız?

Her anne çocuk ilişkisinde vardır bu. Çocuklar her zaman “Ay anne” diyerek itiraz etmeye meyillidirler, işlerine karışılmasından çok hoşlanmazlar ama olaylar anne ve babaların dediği yönde geliştiği zaman bazı çocuklar gelir, “Haklıymışsın” der. Bir ders çıkarır. Bazıları da inatlaşır, söylemez bile. Benim kızım, benim doğru söylediğimi anladığı anda ders alan ve “Anne haklıymışsın” diyen bir çocuk. Kendisi için de faydalı bir özellik bu.

Birinin sizin hayatınızı yönetmeye çalıştığını hissettiğiniz durumlar olmuş mudur hiç?

Domine etmek çok başka bir şey. Sizin üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışılması... Kimse, üzerinde sorgusuz sualsiz hakimiyet kurulmasını istemez. Buna ne kendim müsaade ederim ne de çocuğumun bu şekilde bir şeye maruz kalmasını isterim.

Haberin Devamı

MEHMET ALİ’YE HER ZAMAN ‘YAPMA ETME’ DERİM AMA YAPTIKLARINDAN KENDİ SORUMLU

Zaman zaman Mehmet Ali Erbil’in sosyal medyada çok tepki alması size ne hissettiriyor? Hiç “Keşke bunu yapmasan, böyle söylemesen” gibi önerileriniz oluyor mu?

Ben ona bir sürü konuda “Yapma, etme” diyorum. (Gülüyor) Ama sonuç olarak yapıyorsa da o, onun sorumluluğunda. Ne benim ne etrafındakilerin ne çocukların sorumluluğu. Ben gerekli gördüğüm yerde her zaman fikrimi söylerim, o ayrı.

ÇILGINLIK, ANLATABİLDİĞİNİZ BİR ŞEYSE YAPTIĞINIZ ASLINDA ÇILGINLIK DEĞİLDİR

Dışarıdan her şeyiniz çok dengeli görünüyor ama sanki ‘gizli çılgın’ bir yanınız da var gibi...

Var tabii. Olmaz olur mu ama çılgınlık eğer anlatılabiliyorsa o çılgınlık değildir. Bir anda yapılır. Evet gizli çılgınımdır, göründüğümden daha kafayımdır. Olmayacak bir şeyde grubun içindekilerden “Hadi yapalım” sesi genelde ilk benden çıkar. (Gülüyor)

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumu nasıl?

İyi canikom. Çok şükür her şey yolunda.

Şöyle bir anınızı anlatmıştınız. Siz boşandıktan sonra Yasmin bir gün size “Madem bu kadar iyi anlaşıyordunuz, niye boşandınız?” demiş.

Onu söylediği zaman çok küçüktü Yasmin, bence artık niye ayrıldığımızı çok iyi biliyor. (Gülüyor) İlişkimiz her zaman anlaşmak üzerine… Gerektiğinde, bir konu olduğunda yine bir araya gelir konuşur, bir şekilde anlaşırız. Anlaşamıyorsak da tartışır, yine iyi bir yere bağlarız.

BU SAATTEN SONRA KİMİN NE DEDİĞİ UMURUMDA BİLE OLMAZ

Öyle bir aile ki ailede herkes ünlü. Herkesin zaman zaman olumlu ya da olumsuz haberleri yapılıyor. Bunun yıpratıcı yanlarına tamamen alıştınız mı?

Valla bu saatten sonra umurumda bile değil. Hele ki belli bir konumdaysanız, hayatta kendinizi ispat etmişseniz bunlar hiçbir anlam ifade etmiyor. Çok önemsediğim insanlar dışında kimin ne dediği ne düşündüğü vız gelir tırıs gider.

Yasmin’le ilgili bir konu olduğunda da aynı şekilde rahat mısınız?

Haberin Devamı

Herhangi olumsuz bir şeyle karşılaştığında Yasmin kendini çok güzel ifade eden bir çocuk. Benim bu konuda tek yaptığım şudur. Haksız yere benim, kızımın, ailemin canını yakmaya çalışan biri olursa, ben onu Allah’a havale ederim. Allah da bana onu gösterir zaten. Onun dışında hiiiç umurumda değil gerisi.

En son konuştuğumuzda “45’inden sonra aşk diye bir şey olmaz ancak yol arkadaşlığı olur” demiştiniz, aynı duyguda mısınız?

Çünkü şekil değiştirdiğini düşünüyorum. Gençlikteki kadar büyük heyecanlar insanları çok yıpratıyor. Tabii ki hayat arkadaşlığı kolay bulunan bir şey değil. Ama bulunmazsa o da umurumda değil. Çünkü işimi çok seviyorum, çok eski yıllara dayanan, birlikte çok eğlendiğimiz güzel bir arkadaş grubum var. Onlarla gayet keyifli zaman geçiriyorum, öyle bir eksiklik hissetmiyorum.

En son ne zaman çok aşık olmuştunuz?

Hahaha! Vallahi dur bakayım… Herhalde milattan önceydi. Acaba elektrik bulunmuş muydu diye düşünüyorum. Epey bir zaman oldu be güzelim.

BENİM YAŞIMDA ‘MARVEL’ HAYRANI ERKEK BULMAK ÇOK ZOR

Peki bugünkü duygunuzla sizi etkileyebilecek biri nasıl biri olabilir?

İşte bugünkü aklımla beni çok etkileyecek biri olamaz. Olamaz çünkü önceliklerim çok farklı. Beni çok etkileyecek değil ama birlikte güzel vakit geçirebileceğim, sohbet edebileceğim, benimle aynı bakış açısına sahip, benimle ‘Marvel’ izlemeye bile gelecek biri olsa fena olmazdı tabii.

Normalde kiminle gidiyorsunuz ‘Marvel’ izlemeye?

Kızımla tabii ki. İkimiz de ‘Marvel’ hayranıyız ama benim yaşımda bilmiyorum kaç adam sever Marvel’ı. (Gülüyor) Benimle aynı zevklere sahip, aynı paylaşımları yapabilecek biri beni etkileyebilir. Ama aşk, en son elektriğin bulunmasından önce olduysa, bu da herhalde millet Mars’a gittikten sonra olabilir.

Bir erkekte fiziksel olarak ilk neye bakarsınız?

Çok gençliğimde uzun boy benim için çok önemliydi ama işte sonra gittim Mehmet Ali ile evlendim. Hahaha! İnan daha sonra hiç kalmadı öyle takıntılarım.