Pazar Postası Patili yıldızların tercihi! Paris Hilton'un ve Lady Gaga'nın köpeklerini o giydiriyor
Paylaş
Patili yıldızların tercihi! Paris Hilton'un ve Lady Gaga'nın köpeklerini o giydiriyor

Meryem Birsöz’ün patili dostlarımız için tasarladığı giyim, çanta ve aksesuar markası Moshiqa, kısa sürede dünya jet sosyetesinin en gözde markası oldu. Sektör verilerine göre Asya'da bir numaraya, ABD'de ise Louis Vuitton’un ardından ikinci sıraya yükseldi. Lady Gaga, Paris Hilton, Chrissy Teigen, John Legend, Jennifer Aniston, Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Miranda Kerr ve Lisa Vanderpump, dört ayaklı arkadaşlarının stil sahibi olması için Moshiqa’ya gidiyor. Meryem Birsöz’le Nişantaşı’ndaki mağazasında buluşup hikayesini konuştuk. BEKİR SAÇAR / bekir.sacar@posta.com.tr

Moshiqa nasıl ortaya çıktı?

Haberin Devamı

Köpeğim Moshi, bir kış günü üşümekten titremeye başlamıştı. Hemen kendimi çocuk kıyafetleri satan bir mağazaya atıp bir şeyler aldım. Evcil hayvanların giysi ve aksesuarları alanında çok büyük bir eksik olduğunu fark edip marka yaratmaya karar verdim. Moshiqa, evcil hayvanlar ve ebeveynleri için tasarlanan üst düzey bir yaşam tarzı markası. Ürünlerimiz hem online olarak 41 ülkeye ulaşıyor hem de 25 farklı ülkedeki seçkin mağazalarda satışa sunuluyor.

Markayı tek başınıza mı yarattınız?

Bu işe karar verince Milano'ya gidip, Dolce&Gabbana, Prada gibi markalara danışmanlık yapan profesörüme gittim. Onun fikirlerini aldım, birlikte piyasa araştırması yaptık. Ardından tasarımlarımı yapmaya başladım.

Haberin Devamı

Nasıl ürünler üretiyorsunuz?

Taşıma çantaları, sıra dışı gövde tasmaları, bonding bilekli kayışlar, bornozlar, yüzde 100 kaşmir süveterler, yağmurluklar, kabanlar mevcut ürünlerden bazıları.

PARIS HILTON’UN KÖPEKLERİ İÇİN ÖZEL TASARIMLAR YAPIYORUZ

İsteğe göre de tasarım yapıyor musunuz?

Mesela Paris Hilton'un köpekleri için hep özel tasarımlar yapıyoruz. Gelin ve damat adayları, köpekleri için de kendi gelinlik ve damatlıklarıyla uyumlu kostüm istiyor ve tasarlıyoruz.

ÜRÜNLERİN ÇOĞU LOUIS VUITTON’UN FABRİKASINDA YAPILIYOR

Sizi diğer markalardan ayıran özelliğiniz nedir?

Ürünlerin çoğu Louis Vuitton’un fabrikasında yapılıyor. Derilerimizi, kumaşlarımızı İtalya’dan alıyoruz. Kullandığımız taşlarda Swarovski’yle iş birliği yapıyoruz. Mesela çantamızın içindeki yastık bir İsveç markasına ait, kışları tenin sıcaklığını içine hapsedip sıcak tutan; yazları da tam tersi soğuk tutan bir kumaş. Poşetlerimize kadar da her şey el yapımı.

Sosyal sorumluluk projelerine katkınız oluyor mu?

Rehber köpeklerin Türkiye’deki görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Gelirimizin yüzde 10’unu kadınların eşit eğitim koşullarına sahip olması için çalışan uluslararası yardım kuruluşu The Malala Fund’a ve evsiz hayvanların daha iyi koşullarda yaşayabilmesi adına uluslararası çalışmalar yürüten, Türkiye merkezli Dumpster Doggies’e aktarıyoruz.  

Haberin Devamı

DÜNYA ELİTLERİNİN MARKAMA GÖNÜL VERMESİ BÜYÜK GURUR

Markanızın en çok neyiyle gurur duyuyorsunuz?

Dünya elitlerinin markama gönül verip ürünlerimi almaları çok büyük bir gurur. Tabii  markamın Warner Bros’un ‘Wonder Woman 1984’ filminin uluslararası lüks moda ortağı seçilip ‘Moshiqa X Wonder Woman 1984’ golden kapsül koleksiyonunu hazırlamamız.

Moshiqa X Wonder Woman 1984’ koleksiyonunu anlatır mısınız?

Bu koleksiyon, zamansız ve ihtişamlı tasarım kodlarıyla kedi ve köpeklere ışıltılı bir yuva sunuyor. Hava yolu uçuş kurallarına uygun, ergonomik tasarımıyla seyahat sırasında maksimum rahatlık sağlıyor. Bu koleksiyonda farklı gereksinimleri karşılayan tasarımlar evcil dostlara, gezilerinde gerekebilecek tüm uygun aksesuarları sağlıyor.

İşinizle ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

John Legend ve Chrissy Teigen’in köpekleri Pippa’ya bir kolye armağan etmiştik. Yıllar sonra bir gün Chrissy Teigen, kolyenin koptuğunu, Pippa’nın günlerdir çok mutsuz olduğunu anlattı ve “Lütfen bir an önce yenisini yollar mısınız?” dedi. Hemen ulaştırdık.

Haberin Devamı

METAVERSE’DE ÇARPICI PROJELER HAZIRLIYORUZ

Markanızın şu anki gündemi ne?

Pandemide, kedi ve köpek dostlarımızın büyük bir moral ve yaşamsal destek olduğu bir kere daha kavrandı. İnsanlar ve hayvan dostlarının yaşam alanlarını Metaverse ile zenginleştirme konusunda çalışmalar yapıyoruz.

Nasıl yani?

Metaverse’de Türkiye, Japonya, Almanya ve Amerika’yla çok çarpıcı projeler hazırlıyoruz.  Paris Hilton ile hazırladığımız yeni koleksiyonumuz da mayısta satışa çıkacak.