Pazar Postası Şimdi çimenlere uzanıp film izleme zamanı! Türkiye'nin en iyi yazlık sinemaları
Paylaş
Şimdi çimenlere uzanıp film izleme zamanı! Türkiye'nin en iyi yazlık sinemaları

Nostaljik bir hatıra gibi görülen açık hava sinemaları yeniden popüler olmaya başladı. Siz de bunaltıcı yaz gecelerinde eve kapanmak yerine alın çekirdeğinizi, patlamış mısırınızı, dondurmanızı, gazozunuzu... Uzanın şezlonglara, çimenlere... Dünya sinemasının en beğenilen filmlerini yıldızlar altında izlemenin keyfini çıkarın. Türkiye’nin oksijeni bol, 15 yazlık sinemasını sizler için listeledik. Keyifli seyirler. Bekir SAÇAR/ Posta

BEYKOZ KUNDURA

Haberin Devamı

Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Bir Yaz Gecesi Festivali’ 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Açık havada ve Boğaz’ın kıyısında yapılacak festivalde dünya sinema klasiklerinin en gözde filmlerini izleyebilirsiniz.

HILLSIDE CITY CLUB - ETİLER

İstanbul’un en popüler spor ve yaşam alanı Hillside City Club, havuz başındaki yazlık sinemasının perdelerini açtı. Dünya sinemasının en seçkin filmlerini izlemek istiyorsanız salı ve perşembe gecesi Hillside’a uğrayabilirsiniz.

FİŞEKHANE - ZEYTİNBURNU

Fişekhane Açık Hava Sineması 17 Haziran’da perdelerini açtı. ‘Her Şey Aynı Yerde Aynı Anda’, ‘Zuhal’, ‘Paralel Anneler’ ve ‘Drive My Car’ yaz boyunca sahnelenecek filmlerden bazıları.

Haberin Devamı

FOUR SEASONS HOTEL BOSPHORUS

Beşiktaş’taki beş yıldızlı otelde açık hava sinema günleri başladı. Burada temmuz ayı boyunca aşk filmleri, ağustos ayında da ‘Oscar’lı Geceler’ adı altında akademi ödüllü filmler gösterilecek.

SWISSOTEL THE BOSPHORUS

Dolmabahçe Sarayı sırtındaki otelin korusundaki sinema, yaz boyunca sizleri son yılların en popüler filmleriyle buluşturacak. ‘Tanet’, ‘Spider Man’, “No Way Home’, ‘Eternals’, ‘West Say Story’ ve ‘Whiplash’ bu filmlerden bazıları.

ZORLU PSM

Zorlu Center Meydan Katı park alanındaki sinemada, 19 Temmuz–11 Ağustos tarihleri arasında her salı ve perşembe akşamı, Başka Sinema’nın seçip listelediği harika filmler gösterilecek.

DEKK İSTANBUL

Maçka Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin bahçesinde, Maçka Demokrasi Parkı’na komşu Dekk geçen kış yeme-içme ve eğlence merkezi olarak açılmıştı. Nişantaşı’nın tam da göbeğinde film izlemek istiyorsanız daha iyisini bulamazsınız.

THE ROOF

Boğaz manzarasına karşı sürekli esen serin yaz akşamında farklı bir gece yaşamak istiyorsanız aradığınız yer The Ritz-Carlton İstanbul’un terasındaki The Roof.

HAVAGAZI FABRİKASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı. 20 Temmuz gecesi ‘Kabakçığın Hayatı’, 27 Temmuz gecesi de ‘Hayallerin Peşinde’ filmlerini izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

BÜYÜKADA, HEYBELİADA, BURGAZADA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ‘SİNEMADA’ etkinliği bu yıl da sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Prens Adaları’nda açık havada film izlemek istiyorsanız sizleri Büyükada Atatürk Meydanı’na, Heybeliada Pazar Meydanı’na, Burgazada’da Cennet Bahçesi’ne alalım.

İSTANBUL YELKEN KULÜBÜ

Fenerbahçe Burnu’nda denize sıfır konumdaki sosyal tesislerde gündüz denize girip, birbirinden lezzetli restoranlarda yemeğinizi yiyin. Akşam olunca da ay ışığı ve yıldızlar eşliğinde harika filmler izleyin.

BODRUM AÇIK HAVA SİNEMALARI

Bodrum, sadece gündüz deniz, gece de eğlence demek değil. Programınızda bir değişiklik yapıp kendinizi D-Marin Turgutreis Cinemarine’e atıp yılın en iddialı filmlerini izleyebilirsiniz. Filminizi ücretsiz izlemek isterseniz o zaman sizi Oasis Bodrum’a alalım.

BÜYÜKÇEKMECE

Mimaroba Atatürk Parkı, Büyükçekmece Sahili gibi Büyükçekmece’nin farklı yerlerinde Açık Hava Sineması günleri başladı. Meraklısına duyurulur.

Haberin Devamı

CERMODERN - ANKARA

Ankara’nın kültürel ve sanatsal üretiminin gelişimine katkıda bulunan Cermodern, yaz sezonunu açtı. Sinemada yarın ‘A Son’ bir sonraki gece de ‘Petit Vampire’ filmleri gösterilecek.

AYVALIK BELEDİYESİ SİNEMASI

Ayvalık Belediyesi’nin yeni binasının bahçesinde de artık bir yazlık sinema var. Sinemada ‘Ayvalık Açık Hava Film Geceleri’ adı altında yaz boyunca dünya sinemasının en beğenilen filmleri gösterilecek.