Pazar Postası Tatil kimseye uzak değil! Şehirde kalanlar için öneriler
Paylaş
Tatil kimseye uzak değil! Şehirde kalanlar için öneriler

Dokuz gün sürecek Kurban Bayramı geldi çattı. Bu bayramda tatile çıkamayan İstanbullular için şehre birkaç saat uzaktaki ücretsiz ya da çok cüzi bir rakam ödeyerek denize girip güneşlenebileceğiniz en güzel plajları listeledik. Hazır bayramda köprü ve otoyollardan geçişler ve toplu taşıma araçları ücretsiz olmuşken, bir günlüğüne de olsa atın kendinizi Marmara ve Karadeniz’in harika sahillerine… Felekten bir gün çalın, günün keyfini çıkarın!

 

Prens Adaları

Haberin Devamı

Marmara Denizi’nin en temiz plajları için istikamet Prens Adaları. Buralarda birbirinden güzel hem ücretli hem de ücretsiz plajlar var. Ücretli olanların fiyatları da makul. Tavsiyem Büyükada’daki Naki Bey, Aya Nikola, Prenses Koyu, Yörükali, Kumsal, Eskibağ, Halik Koyu ve Nizam Plajları olacak. Heybeliada’da Ada Beach, Aqua Green Beach, Akvaryum Koyu, Alman Koyu plajları. Burgazada’da da Kalpazankaya, Madam Marta Koyu, Çakmakya ve 6 Numaralı Halk Plajı,  Kınalıada’da da Kumluk, Ayazma Kamo’s, Boncuk ve İskele Plajları size Güney sahillerinin mutluluğunu verecek.

Yeşilköy – Florya

İstanbul’un bu güzide yazlık semtlerinde üç güzel plaj var. Yeşilköy’deki Çiroz Plajı, Atatürk’ün herkes tarafından bilinen fotoğraflarının çekildiği Florya Güneş Plajı ve Küçükçekmece Gölü’nün hemen yanında bulunan Menekşe Plajı. Bunlardan sadece Güneş Plajı ücretli.

Haberin Devamı

Kilyos

İstanbul’un Avrupa Yakası’nın Karadeniz’e bakan yüzünde yer alan Kilyos, İstanbulluların yaz aylarında en gözde tatil yerlerinden...  Tırmata, Uzunya, Suma, Burç, Solar Beach, Baykuş Plajı her keseye uygun hizmet veriyor. Buralara çoluk çocuk gidebilirsiniz. Deniz dalgalı olduğu zaman çocuklarınızın tek başına denize girmesine müsaade etmeyin.

Sarıyer

İstanbul’un midye, balık ve incirleriyle meşhur sahil ilçesi plajlarıyla da ünlü. Elmas Kum Plajı, Altınkum Kadınlar Plajı ve Altınkum Beach Club bunlardan sadece üçü.

Rumeli Feneri Plajı

Burası İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’den ilk çıkış noktasında.  Manzarası ve doğal koyu ile Ege köylerini andırıyor. Çevresinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan ve büyülü doğasıyla ünlü plaja giriş ücretsiz. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye için makul bir ücret ödeyebilirsiniz.

Şile

İstanbul’un Anadolu yakasındaki Karadeniz sahil beldesi Şile’de Akdeniz sahillerini aratmayacak güzellikte plajlar var. İstanbul’un her noktasından kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bu belde, bayramda tatile gidemeyenler için biçilmiş kaftan. Ayazma, Uzunkum, Ağlayankaya, Kumbaba Plajı sahilleri kollarını açmış sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Karaburun Plajı

Arnavutköy'e bağlı Karaburun Köyü sınırları içerisindeki plaja İETT otobüsleriyle kolayca ulaşabilirsiniz. Yaz aylarında İstanbulluların denize girmek için en çok ziyaret ettikleri yer. Doğa ile iç içe vakit geçirmek, piknik yapmak için iyi bir alternatif.

Riva Plajları

Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası’nı birbirine bağlayan 2. Boğaz Köprüsü civarında ikamet edenlerin yazlığı konumundaki Riva’nın plajları gerçekten güzel. Elmasburnu, Riva ve Bozgoca plajları yaz aylarında İstanbullular için kurtarıcı.

Tuzla Halk Plajı

Özellikle Anadolu Yakası civarında ikamet edenler tarafından ziyaret edilen Tuzla Halk Plajı, yaz aylarında İstanbul’da tercih edebileceğiniz noktalardan biri. Yanınızda yiyecek, içecek götürebilirsiniz.

Beykoz Küçüksu Plajı

Muhteşem Boğaz manzarasına karşı yüzmek isterseniz önerim Küçüksu Plajı olacak. Son derece güvenli bir konumda bulunuyor. Plaj ücretsiz ama şezlong ya da şemsiye kiralamak isterseniz belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Suadiye Plajı

Adalar manzaralı semtin plajına giriş ücretsiz. Hatta şezlong ve şemsiyeler de ücretsiz. Hareketli bir gün geçirmek istiyorsanız plaj bünyesinde bulunan okuldan rüzgar sörfü dersi alabilirsiniz. Erenköy’den Bostancı’ya kadar uzanan tüm sahil şeridinde ücretsiz denize girip, güneşlenebilirsiniz.