Magazin Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Korkusuz Korkak’taki Rıza Pekkutsal hangi filmlerde oynadı?

Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Korkusuz Korkak’taki Rıza Pekkutsal hangi filmlerde oynadı?

Paylaş
Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Korkusuz Korkak’taki Rıza Pekkutsal hangi filmlerde oynadı?

Rıza Pekkutsal 16 Ağustos Salı akşamı hayata gözlerini yumdu. Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kemal Sunal ile birlikte pek çok filmse yre alırken Türk halkı onu en çok Korkusuz Korkak filmindeki memur rolü ile tanımıştı. Peki, Rıza Pekkutsal kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hangi filmlerde oynadı? İşte detaylar…

Rıza Pekkutsal’ın vefat haberi sevenlerini üzüntüye boğdu. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan usta oyuncu sanat hayatına Buca halkevinde başlamıştı. İstanbul’da devam ettiği kariyerinin ardından emekli olarak yeniden Buca’ya dönen Rıza Pekkutsal yine burada toprağa verilecek…

Haberin Devamı

RIZA PEKKUTSAL KİMDİR?

Rıza Pekkutsal, 1935 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Sanat yaşamına Buca halkevinde başlayan Rıza Pekkutsal, İzmir Özel Tiyatrosu'nda eğitim gördü.

Rıza Pekkutsal, İstanbul'a geldikten sonra Muammer Karaca'nın tiyatrosunda çalışmaya başladı. Hulki Saner aracılığı ile girdiği camiada ilk olarak Cibali Karakolu filminde rol aldı. Bu filmden sonra 1971-1979 yılları arasında seslendirme sanatçılığı yaptı.

Korkusuz Korkak filminde memur rolünü canlandıran Rıza Pekkutsal, 1980'lerde çoğunlukla Kemal Sunal filmlerinde rol ve seslendirmeler yaptı. İlk dizi oyunculuğunu 1994 yılında Kaygısızlar dizisinde Hacı Gaffur rolüyle yaptı. En son 2007 yapımı Sıfır Dediğimde filminde oynadı.

Müzik sektörüyle de yakından ilgilenen usta oyuncunun yaklaşık 20 plakta imzası yer alıyor. Emekli olduktan sonra İzmir'in Buca ilçesinde yaşamını sürdüren Rıza Pekkutsal, 16 Ağustos 2022 tarihinde 87 yaşındayken hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

RIZA PEKKUTSAL KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

87 yaşında hayata gözlerini yuman Usta oyuncu Rıza Pekkutsal’ın vefat nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rıza Pekkutsal 17 Ağustos Çarşamba günü Buca Yaylacık Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.