Magazin Sinan Özen kaç yaşında ve nereli? Sinan Özen’in kızının hastalığı nedir?

Sinan Özen kaç yaşında ve nereli? Sinan Özen’in kızının hastalığı nedir?

Paylaş
Sinan Özen kaç yaşında ve nereli? Sinan Özen’in kızının hastalığı nedir?

Sinan Özen, Kanal D yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler’in bu haftaki konukları arasında yer alıyor. Öpsene Beni ve Evlere Şenlik şarkısıyla bir döneme damgasını vuran Sinan Özen programda kızının yoğun bakımda yattığı dönemde kaleme aldığı şarkıyı seslendirdi. Peki, Sinan Özen’in kızının hastalığı nedir? İşte sevilen sanatçı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Sinan Özen, 2016 yılında Burcu Kartal ile hayatını birleştirdi. Çiftin 2020 yılında dünyaya gelen ikiz bebeklerinden Neva ise henüz 10 aylıkken 7 ameliyat geçirdi. Şarkılar Bizi Söyler isimli programa konuk olan sanatçı şarkıları ve sohbeti ile programa renk katarken ‘Sinan Özen kaç yaşında ve nereli?’ ‘Sinan Özen’in kızının hastalığı nedir?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Haberin Devamı

SİNAN ÖZEN KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

1 Mart 1964 tarihinde Rize, Çayeli'de dünyaya gelen Sinan Özen, bir süre ailesiyle birlikte İzmit’te yaşadı, sonrasında ise İstanbul’a yerleşti. İlkokul ve orta okulu burada tamamlayan sevilen sanatçı, lise eğitimini Rize Endüstri Meslek Lisesi Torna Tasviye bölümünde tamamladı.

Liseden mezun olduktan sonra İstanbul'a dönerek mesleği ile ilgili iş girişimlerinde bulunan Sinan Özen lise döneminden başlayan müzik sevgisiyle bu alana daha fazla yöneldi. 1981 yılında bir gazetenin açtığı olduğu ses yarışmasına katıldı. Yarışmayı kazanmasına rağmen istediği fırsatlar önüne gelmeyen Özen, daha sonra bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı Süheyla Altmışdört'ten nota ve solfej dersleri aldı. Ardından Udi İrfan Özbakır'dan ud ve nota dersleri alan Sinan Özen hocalarının desteği ile 1982 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Haberin Devamı

Profesyonel müzik yaşamına 1989 yılında "Rüyalarım Olmasa" adlı albümle girdi. Bu albümlerde onu üne kavuşturacak "Öpsene Beni", "Evlere Şenlik" "Sigaramın Dumanı Sen ve "Ölürüm Yoluna" gibi parçalarla kısa zamanda müzik dünyasında kendine yer edindi.

1998 yılında "Serseri Gönlüm", "Tek Başına", "Islak Islak" ve "Gitsem Uzaklara" albümlerini çıkarttı. Sanatçının 2007 yılında Sinan Plakçılıktan "Ödün Vermem" adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı.2010 yılında "Sinan Özen 2010", 2011 yılında "Usta", 2014' de " Babamın Şarkıları ve İnce Saz", 2016 yılında ise " Bambaşka" albümlerini müzik severlerle buluşturdu.

Özen ayrıca 2013 yılında "Quiero Comer Tus Labios & Senin Ağzını Yerim", "Yıkılır İstanbul" (2013), "Radyoda Bir İnce Saz "(2014), "Sevişmeliyiz" (2015), "Sana Birşey Olmasın" (2016)," Öpsene Beni (ft. Ece Toprak) " (2017), "Ben Yanıyorum" (2019), "Sinan Özen ile Akustik" (2020), "Yok Arkadaş (ft. Amad) " (2020), "Yerim Göğüm Yıldızım" (2021), "Körpe Yüreğim" (2021), "Sen Mühimsin" (2021) ve son olarak "Sen Treni Kaçırdın" (2021) single'larını sevenlerinin beğenisine sundu.

SİNAN ÖZEN’İN KIZININ HASTALIĞI NEDİR?

58 yaşındaki sevilen sanatçı Sinan Özen 2016 yılında Burcu Kartal ile dünya evine girdi. 4 yıl sonra ikiz bebek sahibi olan çift, oğluna Sanberk kızına ise Neva ismini verdi. Ancak küçük Neva bağırsak rahatsızlığı ile dünyaya geldi ve hastanede tedavi altına alındı. Az rastlanan bir bağırsak hastalığı ile dünyaya gelen ve bağırsakları çalışmayan Sinan Özen’in kızı Neva 10 aylık olana kadar 7 ameliyat geçirdi.

Haberin Devamı