Magazin Türkiye'nin ücretsiz halk plajları

Türkiye'nin ücretsiz halk plajları

Paylaş
Türkiye'nin ücretsiz halk plajları

Ülkemiz tam anlamıyla bir tatil cenneti. Bugünlerde yaz tatili planları yapanların en merak ettiği şeylerden biri de “Keseme uygun ya da ücretsiz plaj nerede var?” sorusu. Ne yazık ki Mavi Bayrak ödüllü plajların ve beach club’ların giriş ücreti cep yakıyor. Tatil planı yapanlar için Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de ücret ödemeden gidilebilecek harika halk plajlarını listeledim. İyi tatiller.

İSTANBUL VE ÇEVRESİ

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayıp da maddi imkansızlıklardan dolayı “Tatile gidemiyorum” diye dertlenmeyin. Sabah evinizden çıkıp akşam yine evinize dönebileceğiniz bu plajlar sizlere sadece bir-iki saat uzaklıkta. Sarıyer’deki Kısırkaya, Florya’daki Menekşe Plajı, Suadiye ve Tuzla Halk Plajı, Burgazada’daki Madam Martha Koyu, Kilyos’taki Uzunya Plajı, Beykoz’daki Poyrazköy, Küçüksu Plajı, Şile’deki Ayazma, Ağva’daki Kilimli, Kadırga Plajı seçeneklerinizden yalnızca bazıları.

ÇEŞME/ALAÇATI

Çeşme ve Alaçatı son yıllarda hem Bodrum’un hem de Yunan Adaları’nın en büyük rakibi oldu. “Burada tatile bütçem izin vermiyor” diyenler; Ilıca Plajı, Merkez Tekke Plajı, Pırlanta Plajı, Kleopatra- Güvercinlik Koyu, Dalyanköy Kocakarı Plajı, Alaçatı’daki Deliklikoy, Çark ve Halk Plajı, Boyalık Plajı ve Paşalimanı koyu sizi bekliyor.

Haberin Devamı

FETHİYE

Doğal güzelliği, ve tarihi hazineleriyle Fethiye, hem dünyanın hem de ülkemizin en gözde tatil beldelerinden biri. Fethiye’de her bütçeye uygun otel ve pansiyon var. Ölüdeniz Plajı, Belcekız Halk Plajı, Büyük Samanlık Koyu, Kabak Koyu, İnlice Halk Plajı, Turunç Pınarı Koyu, Çalış Plajı, Kelebekler Vadisi, Kuleli Koyu, Küçük ve Büyük Boncuk Koyu ücretsiz.

BODRUM

Muhteşem denizi, ince kumu ve çılgın eğlencesiyle ünlü Bodrum hem yerli hem de yabancı turistlerin en popüler tatil beldesi. Bodrum yarımadasının her köşesi birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. İçmeler ve Gümbet Plajı, Bitez Halk Plajı, Turgutreis Halk Plajı, Ortakent’teki Camel Beach, Gümüşlük Halk Plajı, Akyarlar Halk Plajı, Kadıkalesi Halk Plajı ve Gündoğan Halk Plajı beldenin en gözde ve ücretsiz plajları. Bu plajların tümüne merkezden kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz.

MARMARİS

Doğal güzellikleri ve eşsiz koylarıyla göz kamaştıran Marmaris ve çevresinde her keseye uygun otel ve pansiyonlar mevcut. Tatil rotasını bu güzel beldeye çevirecek olanlar ücretsiz halk plajı listemize göz atsın. Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı, Turunç Plajı, Marmaris Halk Plajı, Cennet Adası Plajı ve İçmeler Plajı.

Haberin Devamı

ANTALYA

Antalya, dünyanın en temiz plajlarına ev sahipliği yapıyor. İster hafta içi ister hafta sonu denizin tadını para harcamadan çıkarabileceğiniz halk plajlarını ziyaret edebilirsiniz. Konyaaltı Plajı, Kemer yolundaki Sarısu Mesire alanı, Olimpos Plajı, Kaputaş Plajı ve İncekum Plajı size unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

KARADENİZ

Karadeniz harika plajlara sahip. Beygir Kumu Plajı, Arhavi ve Hopa sahilindeki Kemalpaşa Plajı, Amasra’nın Çakraz Plajı, Ordu’nun Belice Plajı, Bartın’ın İnkumu Plajı, Samsun’un Çatalçam Plajı ve mavi bayraklı Karavan Kampı Plajı Karadeniz sahilindeki ücretsiz plajlarından bazıları.