Magazin Vezir Alemşah kimdir, tarihteki yeri nedir? Kuruluş Osman’da Vezir Alemşah’ı canlandıran Taner Turan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Vezir Alemşah kimdir, tarihteki yeri nedir? Kuruluş Osman’da Vezir Alemşah’ı canlandıran Taner Turan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Paylaş
Vezir Alemşah kimdir, tarihteki yeri nedir? Kuruluş Osman’da Vezir Alemşah’ı canlandıran Taner Turan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Kuruluş Osman’daki Vezir Alemşah dizinin 78. bölümünde Osman Bey'i idama gönderdi. Geçtiğimiz bölümlerde ‘Osman’ın sonu geldi’ diyerek yeni çatışmaların haberini veren Vezir Alemşah’ın tarihteki yeri ile birlikte, bu önemli karakteri canlandıran Taner Turan da merak konusu oldu…

Kuruluş Osman’daki Vezir Alemşah karakterini başarılı oyuncu Taner Turan canlandırıyor. ATV ekranlarının fenomen dizisi Kuruluş Osman’ın 78. bölümünde ise Vezir Alemşah, Osman Bey ve alplerinin bir an önce öldürülmesine karar verir. Peki, Vezir Alemşah kimdir, tarihteki yeri nedir? Vezir Alemşah’ı canlandıran Taner Turan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

VEZİR ALEMŞAH KİMDİR, TARİHTEKİ YERİ NEDİR?

Vezirşah Kuruluş Osman dizisinde Selçuklu Devleti'nin veziri olarak tanıtılıyor ancak tarihi kaynaklarda hakkında yeterli bir tarihi bilgi bulunmuyor.

Diğer yandan Sivrihisar'da XIV. yüzyıla ait Alemşah Kümbeti bulunuyor. Anadolu Selçuklu türbe mimarisinin devamı sayılan bir yapı olan Alemşah Kümbeti’nin süslemesindeki bazı motiflerin Orta Asya geleneklerine işaret ettiği belirtiliyor.

TANER TURAN KİMDİR?

17 Aralık 1969 tarihinde Erzurum doğan Taner Turan, ilkokul ve ortaokul eğitimini İzmit'te aldı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü'nden tamamlayan Taner Turan, 8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 2018 yılının ilk yarısına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı.

Haberin Devamı

Romeo ile Juliet, Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı, Sihirli Kapı, Hiç Kimsenin Öyküsü, Halktan Biri gibi önemli oyunlarda oynayan ve yönetmenlik yapan Taner Turan televizyon dünyasına 2000 yılında rol aldığı Dikkat Bebek Var dizisi ile geçiş yaptı.

Ölene Kadar, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Paramparça, Muhteşem Yüzyıl, Şeref Meselesi, Tatlı Hayat, Ezel, Kurtlar Vadisi Pusu, ve Dadı gibi önemli değerli yapımlarda rol alan başarılı oyuncu, yeni projelerde yer almaya devam ediyor.

Taner Turan, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Nebahat Nalan Höke ile evlidir.