Türkiye (Son Dakika) 'Mağdurum' diye gitti, gözaltına alındı

'Mağdurum' diye gitti, gözaltına alındı

Paylaş
'Mağdurum' diye gitti, gözaltına alındı

Elektrik-elektronik işleri yapan bir firması olan işadamı Ramazan Yırtıcı'nın (47) yakınları, 26 Ekim'de Çekmeköy Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu

1 gün sonra da Ramazan Yırtıcı’nın bir dönem yanında çalışan Ömer K. (33), polis merkezine gitti. Ömer K., birlikte yaşadığı G.Ö. ve bir arkadaşıyla birlikte Ramazan Yırtıcı’nın kaybolmasıyla ilgileri olduğu gerekçesiyle, yakınları tarafından kaçırıldığını, Şile yakınlarında bir ormana götürülüp işkence yapıldığını belirterek şikayette bulundu. Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Ömer K., ve birlikte yaşadığı G.Ö’yü sorguya aldı. Ömer K., zaman zaman birlikte içki içtikleri Ramazan Yırtıcı’nın yakınlarının, iş adamının kaybolmasından kendisini sorumlu tutuklarını ve bu nedenle kaçırıldıkları iddiasını tekrarladı.

HAVA RAPORU OLAYI ÇÖZDÜ

Sorgusunda ısrarla Ramazan Yırtıcı’nın kaybolmasıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Ömer K.’nın, "Kaybolduğu gün bizim eve geldi. Ev müsait olmadığı için dışarı çıktık. Mahalledeki çınar ağacının altında içki içtikö ifadesi olayın olduğu gün sağanak yağmur olduğunu belirleyen polisi şüphelendirdi. Polisin, "Hava nasıldı peki?" sorusuna Kaya’nın "Çok güzeldi" demesi polisin şüphesini arttırdı.

100’DEN FAZLA KAMERA GÖRÜNTÜSÜ TARANDI

Kaya’nın çelişkili ifadelerinden yola çıkan polis, bölgedeki MOBESE ve işyeri kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu işadamına ait otomobilin olay günü şüphelinin evinin yakınına park edildiği ve akşam saatlerinde de Ömer K.’nın araca binerek evinin önüne park ettiği tespit edildi. Bir gün sonra Ömer K.’nın aynı otomobille gittiği Çekmeköy’de bir bankamatikten para çektiği ve bu sırada yüzünü kapüşonla kapatmaya çalıştığı ve akşam saatlerinde de aracı Kağıthane Çeliktepe’de bir sokağa park ettiği belirlendi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Ömer K.’nın, polisin elde ettiği deliller üzerine suçunu itiraf ettiği belirtildi. Ömer K.’nın ifadesinde zaman zaman evde birlikte içki içtikleri Ramazan Yırtıcı’nın, o akşam birlikte yaşadığı G.Ö’ye sarkıntılık yaptığını, bu nedenle aralarında tartışma çıktığını söylediği belirtildi. Ömer K.’nın tartışma sırasında Yırtıcı’nın kafasını duvara vurduğunu, bu sırada Yırtıcı’nın öldüğünü söylediği öğrenildi. Ömer K.’nın cesedi, aynı araçla Polenezköy’de ormanlık alana bıraktığını itiraf etmesi üzerine, dün polis bölgede arama yaptı. Arama sonucunda Ramazan Yırtıcı’nın cesedine ulaşıldı. Yüzünün yırtıcı hayvanlar tarafından parçalandığı belirlenen ceset, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ömer K. ve birlikte yaşadığı G.Ö. de emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Öte yandan polis, Ömer K., G.Ö. ve bir arkadaşlarının kaçırılması olayına karıştıkları gerekçesiyle Ramazan Yırtıcı’nın yakınlarından bazıları hakkında Çekmeköy Polis Merkezi’nde işlem yapıldığını söyledi.

Özkan ARSLAN / İstanbul, (DHA)

Haberin Devamı