Merkez Mahalle arasına zincir market açmaya sınırlama

Mahalle arasına zincir market açmaya sınırlama

Paylaş
Mahalle arasına zincir market açmaya sınırlama

Mahalle arasına zincir market açmaya sınırlama

MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Yenişehir ilçesinde Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, zincir market şubelerinin mahalle aralarında açılmasına sınırlama ve mesafe şartı getirilmesine dair kararı önümüzdeki günlerde uygulayacaklarını söyledi. Özyiğit, "Bu zincir yapılar geldiler, gözümüzün içine baka baka bizim esnafımızı bitirdiler. Şimdi alışveriş yaptığımız hiçbir mekanın sahibini tanımıyoruz. Onun için bu tedbirleri almamız lazım. Bu dayanışmayı geliştirmemiz lazım" dedi.
Mersin Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı yerel yöneticileri bir araya getirdi. Tüccar Kulübü’nde yapılan kahvaltıya Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da katıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, toplantıda yaptığı konuşmada, Yenişehir Belediye Meclisi’nin, zincir market şubelerinin mahalle aralarında açılmasına sınırlama ve mesafe şartı getirilmesi yönündeki hazırlıklarını değerlendirdi. Özyiğit, "Belediyelerin esnafı koruma, kollama görevi var. Bunu yapmak için de, zincir marketlerin esnafın üzerinde uyguladığı bu haksız rekabeti bir nebze geriletmek için komisyona sevk ettiğimiz bir karar var. Bundan sonraki süreçte bu tür marketlerin belli bir mesafede açılması şartı getiriyoruz. Türkiye’de herhalde bunu uygulayan ikinci belediye olacağız. Bunun Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de karara dönüşeceğini umuyorum. Önce can. Önce en yakındaki insanlarımız, hemşerimiz. Artıyorsa diğerleri. Bu zincir yapılar geldiler gözümüzün içine baka baka bizleri yok ettiler. Bizim esnafımızı bitirdiler. Şimdi alışveriş yaptığımız hiçbir mekanın sahibini tanımıyoruz. Onun için bu tedbirleri almamız lazım. Bu dayanışmayı geliştirmemiz lazım" dedi.
‘BAŞKANLARIN SAMİMİYETİ MERSİN İÇİN BİR FIRSAT’
Mersin’deki mevcut belediye başkanlarının birlik beraberlik içinde hareket etme konusundaki samimiyetini gördüğünü ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu vatandaş için fırsattır, esnaf için fırsattır. Yenişehir’in güçlü olması, Akdeniz’in güçlü olmasına bağlıdır. Büyükşehir’in güçlü olması, bütün ilçelerin güçlü olmasına bağlıdır. Onun için sorunların çözümü için el ele çalışacağız. Bunun sözünü kendi adıma veriyorum. Sizlerin de takipçi olmanızı isterim" diye konuştu.
Başkan Özyiğit, Mersin Hayata Bağlananlar Derneği’nin, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gençler için düzenlediği eğitim kampının açılışına da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı