Gündem Mahallede baz istasyonu gerginliği

Mahallede baz istasyonu gerginliği

Paylaş
Mahallede baz istasyonu gerginliği

Eskişehir'de 3 katlı evinin çatısına baz istasyonu kurduran emekli memur Alaeddin Yılmaz, basın açıklamasına katılan bir grup mahalleli tarafından yumruklandı

Göztepe Mahallesi Atıcılar Sokak'ta bugün öğle saatlerinde, Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, Kent Konseyi üyeleri, Göztepe Mahallesi Muhtarı Muammer Şahan ile bir grup mahalle sakininin katılımıyla baz istasyonlarına karşı basın açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

3 katlı evinin çatısını baz istasyonu kurduran Alaeddin Yılmaz, evinin önündeki basın açıklamasını dışarıya çıkıp sigara içerek izledi.

Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer'in yaptığı basın açıklamasının ardından bir grup mahalle sakini, Yılmaz'ın yanına giderek, “Mahallemizi kaça satın, çocuklarımızın sağlığını düşünmüyor musun, devletin verdiği maaş sana yetmiyor mu?” diye tepki gösterdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4321","4321","201012","4321-1.jpg");

Alaeddin Yılmaz'ın, mahalle sakinlerine, “Adaletin kestiği parmak acımaz. Yargı yolu açık. Gidin istediğiniz yere şikayet edin” diye yanıt vermesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bir grup mahallele, Yılmaz'ı yumrukladı. Alaeddin Yılmaz'ı, öfkeli kalabalığın elinden Göztepe Mahallesi Muhtarı Muammer Şahan ile Çevre Derneği ve Kent Konseyi üyeleri kurtardı.

Haberin Devamı

KENT MERKEZİNDE 600 BAZ İSTASYONU VAR

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, kent merkezinde 600'ü aşkın baz istasyonu bulunduğunu söyledi. Dernek olarak baz istasyonlarına karşı olduklarını ifade eden Sümer, “Baz istasyonları mantar gibi çoğalıyor. 1996 yılında 6 olan baz istasyonu sayısı bugün 600'ü geçmiş durumda. Baz istasyonlarından elektromanyetik dalgalar yayılmaktadır. 40 metre mesafe içinde kanser yapmaktadır. Baz istasyonu kurulduktan 10- 15 sene sonra kanser hastalığı ortaya çıkmaktadır. Eskişehir'de kanser vakaları da artmıştır” dedi.

Göztepe Mahallesi sakinleri de baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını söyledi. Bulundukları semtte cep telefonları ile rahat görüşme sağlandığını ifade eden mahalle sakinleri, “Baz istasyonlarını istemiyoruz. Baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatacağız. Toplayacağımız imzaları valilik, belediye ve gerekirse başbakana kadar ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)