Merkez Mahalleye dönüşen köylere içme suyu normal tarifeden

Mahalleye dönüşen köylere içme suyu normal tarifeden

Paylaş
Mahalleye dönüşen köylere içme suyu normal tarifeden

Mahalleye dönüşen köylere içme suyu normal tarifeden

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde uygulanan içme suyu ve kullanma suları için normal talifeye geçildi.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun geçici 2’nci maddesi ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde uygulanan içme suyu ve kullanma suları için alınacak ücret, 5 yıl süreyle en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir maddesi, 19 Temmuz 2019 tarih ve (mükerrer) Resmi Gazete’nin, 33’ncü maddesi ile yürürlükten kaldırıldı.
Maddenin yürürlükten kaldırılması nedeni ile MESKİ’den yazı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ kapsamında, tüzel kişiliği kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçelerine bağlı Camili, Doruklu Esenli, Evrenli, Yanpar, Hamzabeyli, Hebilli, Işıktepe, Iğdır, Kayrakkeşlik Parmakkurdu, Kepirli, Puğkaracadağ, Kerimler, Bozön, Korucular, Cemilli, Musalı, Çevlik, Resul, Doğançay, Yeşilova, Doğlu, Çavak, Kuzucubelen, Çukurkeşlik, Pelitkoyağı, Emirler, Aladağ, İnsu, Çamlıdere, Karahacılı, Çelebili, Kocahamzalı, Çopurlu, Turunçlu, Dalakderesi, Uzunkaş ve Darısekisi mahalleleri, zorunlu olarak yüzde 75 indirim kapsamından çıkarıldı. Adı geçen mahallelerde, bağlı bulundukları ilçelerin ücret tarifesi uygulanmaya başlandı" denildi.
Açıklamada, 2012 yılında çıkan 6360 sayılı kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen yerlerde ise indirimli tarifenin 31.12.2022’ye kadar devam edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı