Kahramanmaraş Mahçiçek, Expo 2023'ü iş dünyasına anlattı

Mahçiçek, Expo 2023'ü iş dünyasına anlattı

Paylaş
Mahçiçek, Expo 2023'ü iş dünyasına anlattı

Mahçiçek, Expo 2023'ü iş dünyasına anlattı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şehrin iş insanlarına Expo 2023'ü ve şehre katacağı artıları anlattı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), 16'ncı Olağan Meclis Toplantısı'nı Hanefi Öksüz'ün başkanlığında yaptı. Toplantının bu haftaki konuğu ise Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi senatosu oldu. Toplantıda Başkan Mahçiçek, Expo 2023'ü nasıl aldıklarını, bugüne kadar neler yaptıklarını ve en önemlisi Expo'nun şehre katacağı artılardan bahsetti.

EXPO 2023 Onikişubat'a 1,5 yıllık bir fizibilite çalışması sonunda başvurmaya karar verdiklerini, fizibilitenin yanında 15-20 ülkeyle de lobi çalışması yaptıklarını kaydeden Hanefi Mahçiçek, Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü olması nedeniyle de 2023 yılını özellikle seçtiklerini söyledi. Expo'ların düzenlendiği ülkelere, şehirlere tanıtım, turizm, ekonomik, ticari ve kültürel anlamda çok büyük katma değerler kazandıran uluslararası büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, Expo'nun aynı zamanda 193 gün süreceğini söyledi.

Expo 2023 ile Kahramanmaraş'ı 50 ülkeden yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret etmesini öngördüklerini belirten Mahçiçek, şöyle devam etti:

"1 milyar doların üzerinde katma değer kazandıracağını düşünüyoruz. Kahramanmaraş’ı uluslararası alanda üst düzeylere taşıyacak, marka bir şehir haline getireceğiz bu projeyle. Ana teması 'Doğa dostu şehir ve duyarlılık' olan EXPO 2023 Onikişubat’a; ülkeler, valilikler, büyükşehirler, il ve ilçe belediyeleri, yerli-yabancı üniversiteler, ticaret odaları, esnaf sanatkâr odaları, özel öğretim kurumları, ilçe yöneticileri katılacak. Bugüne kadar 24 ülkenin katılım için beyanda bulunduğu EXPO 2023 için önümüzde daha 3 yıl var ve biz 50’den fazla ülkenin katılım sağlayacağını düşünüyoruz. TRT’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nin, EXPO alanımızın açılışında yapılması için TRT ile görüşmeler yapacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalar yapılacak. Yabancı ülkelerin milli günlerinin şehrimizde kutlanması sağlanacak. Alanımızı ilk başladığımız gün 530 dönümden, ilavelerle 747 dönüme çıkardık bugün itibariyle. Bu projeyle deneyimimiz artıracak, inovasyonu destekleyecek, işbirliğimizi sağlayacak işler çıkacaktır. İnanıyorum ki, Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacağız ve bunda kararlıyız. Başka bir projeyle bu tanıtımı ve reklamı sağlamak mümkün değil. Hiçbir proje ile 50 ülkeyi aynı anda şehrinize getiremezsiniz. Ama EXPO 2023 bunu sağlayacak. Açılışta 30 bin insanın geldiğini, her günde 3-5 bin insanın geldiğini varsayarsak bu misafirlerin konaklaması ve ulaşımı, organizasyonları gibi işlerdir düşünmemiz gerekenler.

Bu kadar insan şehrimize gelecek, onları bir arada tutacak organizasyonlar planlamamız, kültürlerimizi kaynaştıracak, tanıtacak projeler üretmemiz lazım. Aidiyet duygusuyla, bu projeyi hepimiz sahiplenerek, siz değerli iş adamlarımızın desteğiyle bu organizasyonu hep birlikte gerçekleştireceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı