Gündem Mahir Ünal: Ortak miting görselleri olacak

Mahir Ünal: Ortak miting görselleri olacak

Paylaş
Mahir Ünal: Ortak miting görselleri olacak

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti'nin kampanyasını anlattı

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini verdiği bir kampanya süreci aslında 'gönül belediyeciliği'. Aynı zamanda da AK Parti'nin 17 yıllık hikayesini de anlatıyor. Gönül belediyeciliğini de başlatan isim 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'dır. 1994 krizinde hükümet belediyelere bir ödenek göndermiyor, belediyelerinde kendi imkansızlıkları sonucunda ortaya çıkan bir İstanbul söz konusu. 1994'ten sonra halkın ve belediyelerin kendi imkanlarıyla gönül birliği yaparak ortaya çıkardığı yeni bir anlayış oluştu. 2004'ten sonra da bu AK Parti belediyeciliğine dönüştü. Biz de kampanyamıza başlarken gönül belediyeciliğini öne çıkardık. Kampanyamızı sadece insan odaklı değil, şehirde yaşayan bütün canlılara duyarlılık gösteren bir anlayışla başladık. Bütün canlılara duyarlılık ön planda.

Haberin Devamı

MHP İLE SAHADA İŞ BİRLİĞİ

MHP ile görüşmelerimizi yaptık. Sahada iş birliğinin nasıl olacağına ilişkin bir mutabakat hazırladık. Bu mutabakat liderlere sunulacak. Adana'da 46 bin kişinin katıldığı ortak mitingde de bunun bir örneğini gösterdik. Ortak mitinglerde sadece Türk bayrağı kullandık, Cumhur İttifakı müzikleri kullanıldı, her siyasi parti kendi kimliği ile katıldı. Ortak miting görselleri olacak.