Magazin Mahkeme Davut Güloğlu'na verilen cezanın gerekçeli kararını açıkladı

Mahkeme Davut Güloğlu'na verilen cezanın gerekçeli kararını açıkladı

Paylaş
Mahkeme Davut Güloğlu'na verilen cezanın gerekçeli kararını açıkladı

Şarkıcı Davut Güloğlu’nun, meslektaşı Sıla Gençoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılmasının gerekçesi belli oldu. Mahkeme gerekçeli kararında, sanık Davut  Güloğlu'nun sinkaflı söyleminin incitici ve küçük düşürücü olduğunu belirterek, 'Yasada korunan hukuki yarar sanık tarafından ihlal edilmiştir' ifadelerini kullandı

Davut Güloğlu’nu 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme kararında şu ifadeleri kulllandı:

''İNCİTİCİ VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ''

"Sanık (Davut Güloğlu) sanatçıdır. Kendisi gibi sanatçı olan şikayetçi (Sıla Gençoğlu) ile ilgili soruya onu hedef alan biçimde sinkaflı söylemi incitici ve küçük düşürücüdür. Bu söylem hakaret suç tipine uygundur. Yasada korunan hukuki yarar sanık tarafından ihlal edilmiştir. Davranışın Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) 125 /1 maddesinde ifade edilen suçu oluşturduğu kabul ve beni


Sıla'ya hakaret davasında Davut Güloğlu'na ceza!


NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne şarkıcı Sıla Gençoğlu katılmamış ve "Darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum" demişti.

Bunun üzerine Davut Güloğlu katıldığı bir televizyon programında, "S… olsun gitsin" ifadesini kullanmıştı. Sıla, bu sözlerin ardından avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla İstanbul Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulunmuş, başlatılan soruşturma kapsamında da Davut Güloğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Mahkeme yargılama sonunda Davut Güloğlu'nu hakaret suçundan 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırmıştı.

DHA

Haberin Devamı