Yaşam Mahkeme iptal olan Kickstarter projesine el attı

Mahkeme iptal olan Kickstarter projesine el attı

Paylaş
Mahkeme iptal olan Kickstarter projesine el attı

Topluluk fonlaması giderek daha da popüler oluyor.

Mahkeme iptal olan Kickstarter projesine el attı

Haberin Devamı

ABD’de, Asylum Playing Cards isimli bir kart oyunu için açılan Kickstarter projesi 25 bin dolar fon topladıktan bir süre sonra projenin iptal edildiğini açıkladı. Ancak proje sahipleri, bağışçılara yaptıkları ödemeleri geri göndermediler. Bu gibi durumlarda çoğunlukla, 5-10 dolar ödeme yapan kullanıcılar, geri dönmeyen bağışlarının peşinden koşmuyorlar. Üstelik projenin detayları arasında, projenin iptali halinde bağışların geri ödeneceği bilgisi de bulunmuyordu.

Ancak Washington’da bir grup bağışçı, aptal yerine konulmalarına dayanamadılar ver dava açarak proje sahiplerinden bağışlarının geri ödenmesini istediler. Mahkeme sonunda yargıç, mahkeme masrafları ve kötü niyetli yaklaşımın cezası da dahil olmak üzere, proje sahiplerinin davacılara 50 bin dolar ödemesine karar verdi. Davacıların projeye bağışladığı toplam para miktarı ise 500 dolardı.

Haberin Devamı

Kısacası, bundan sonra Kickstarter üzerinden kampanya açıp para topladıktan sonra projeyi iptal edip paranın üstüne yatma dönemi sona ermiş görünüyor.

Los Angeles polisine süper lüks Tesla’lar!