Dünya Mahkemeden eski Belçika Kralı'na 'babalık testi' kararı

Mahkemeden eski Belçika Kralı'na 'babalık testi' kararı

Paylaş
Mahkemeden eski Belçika Kralı'na 'babalık testi' kararı

Brüksel'de bir mahkeme, eski Belçika Kralı 2. Albert'ın, kızı olduğunu öne süren Delphine Boël'un açtığı dava nedeniyle 3 ay içinde DNA testi yaptırmasına hükmetti. DNA testi ile 2. Albert'ın, Delphine Boël'un biyolojik babası olup olmadığı ortaya çıkacak

Tacını 2013 yılında oğlu Philip'e devreden 2. Albert'a, aynı yıl Delphine Boël tarafından "babalık davası" açılmıştı. 50 yaşındaki Belçikalı Boël, 5 yıldır 2. Albert'ın gerçek babası olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Brüksel mahkemesi geçen yıl Delphine Boël'un, annesi ile 1978 yılına kadar evli kalan iş adamı Jacques Boel'un "yasal kızı" olduğuna karar vermişti.

Mahkemeye göre Delphine Boël, Jacques Boël'un yanında büyümüş ve uzun süre onun kızı olarak yaşamıştı.

İDDİALAR ÜZERİNE ZİYARETE ARA VERDİ

Ancak Belçika Temyiz Mahkemesi bu kararı bozmuş ve iş adamı Boël'un, Delphine'nin yasal babası olmadığına hükmetmişti.

Belçika medyasına göre 2. Albert, yıllardır düzenli olarak Delphine Boël'i ziyaret etti. Ancak babalık iddiası gündeme gelince bunu reddederek ziyarete ara verdi. Bunun üzerine Boël, Albert ile mevcut Belçika Kralı Filip'ten yasal yollarla DNA örneği elde etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

2. Albert'ın avukatı ise 84 yaşındaki müvekkilinin testi reddetme hakkı olduğunu iddia etti. Ancak avukata göre, DNA testini reddetmesi Albert'ın 'hukuki olarak Boël'un babası olduğunu kabul etmesi' anlamına gelecek.

Saraydan yapılan açıklamada ise, tartışmaların 'özel alana dair' olduğunu belirterek Belçika medyasına daha hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi.