Gündem Mahkumlara havadan nakil

Mahkumlara havadan nakil

Paylaş
Mahkumlara havadan nakil

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Adalet Bakanlığının talimatıyla Siirt Cezaevi'ndeki kapasite fazlalığı nedeniyle 72 mahkumun Bandırma Cezaevi'ne nakledildiğini söyledi

Bayar, nakil ile ilgili gereken işlemlerin yapıldığını, herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek, "Adalet Bakanlığının talimatıyla Siirt Cezaevindeki kapasite fazlalığı nedeniyle 72 mahkum Bandırma Cezaevine nakledildi" diye konuştu.

Nakil işlemleri tamamlanan 72 mahkumun zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi altında karayolu ile Batman'a, oradan uçak ile İzmir'e, İzmir'den de karayolu ile Bandırma'ya götürüldüğü belirtildi.

Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Siirt Cezaevi'nden yapılan nakillerin cezaevindeki yoğunluktan kaynaklandığını ifade ederek, "Son zamanlarda bilindiği gibi bölgedeki cezaevleri kapasite olarak yeterli olmayınca batı illerindeki cezaevlerine nakiller yapılıyor zaman zaman. Bu sabah saatlerinde 72 mahkum güvenlik önlemleri altında Bandırma Cezaevine nakledildi. Cezaevinde herhangi bir sorun veya problem söz konusu değil" dedi.

Nakillerin mahkumların aileleriyle görüşmelerini olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden Acar, şöyle dedi:

"Bu şekilde yapılan nakiller mahkumların yakınları ile görüşmelerini sıkıntıya sokmaktadır. Bölgeden bir kişinin mahkum yakınını İzmir veya Bandırma'ya giderek ziyaret etmesi ancak yılda bir kez olabilir. Bu nedenle bölgedeki cezaevlerine ek bloklar yapılarak cezaevlerinin kapasitesinin artırılması daha doğru olacaktır."

Öte yandan, mahkumların nakledildiği bilgisini alarak cezaevi önüne gelen Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Korhan, 2 oğlu ile bir kardeşinin cezavinde olduğunu söyledi.

Nakil konusunda kendilerine bilgi verilmediğini savunan Korhan, "Mahkumların nereye gittiği ile ilgili bize bilgi verilmedi. Hangi mahkumların nakledildiği konusunda da bilgi alamadık" diye konuştu.