Spor Mahmut Özgener: Hiddink'e güvenimiz sonsuz

Mahmut Özgener: Hiddink'e güvenimiz sonsuz

Paylaş
Mahmut Özgener: Hiddink'e güvenimiz sonsuz

(A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, bugün basın mensuplarının karşısına çıkarken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hollandalı çalıştırıcıyla başarıda istikrar yakalayacaklarını söyledi

Özgener, Hiddink ile birlikte Four Seasons Otel’de düzenlediği basın toplantısında 20 yıl aradan sonra Türkiye’de tekrar çalışacak Hiddink’e "Hoşgeldin" diyerek başladığı konuşmasında, "Antrenör olarak elde ettiği bilgi ve birikimi bundan sonra milli takım için harcayacağından mutluluk duymaktayım" dedi.

Başkan Özgener, bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir sürecin geride kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yılın ekim ayında başlayan süreç nihayete erdi. Bu süreçte pek çok isim ortaya atıldı. Ancak biz 21 Ekim 2009 tarihinde milli takımdaki arayışlarımızın kişilerle değil, sistemle ilgili olduğunu söylemiştik.

Milli takım için en doğru teknik modeli oluşturduktan sonra bu model için en doğru isim üzerinde çalışmalar yapılacaktı. Başta milli takım olmak üzere Türk futbolunun tüm sportif yapılanmasını ele aldık. Araştırmalar yaptık. Modeller geliştirdik. Daha önceki açıklamalarımızda da Türk futbolunun başarıyı yakalayacak gücü olduğunu, ancak bu başarıları kalıcı ve istikrarlı hale getirmek gerektiğini belirtmiştik."

İstikrar sorununu çözebilmek için belirli bir teknik model oluşturduklarını kaydeden Mahmut Özgener, "Bir plan oluşturduk. Teknik adam arayışlarımızı bu plana göre sürdürdük. Yeni model birçok paydaşın bir araya gelmesiyle oluştu. Milli takımlar teknik direktörünü bu modelin önemli bir konumu olarak konuşlandırdık. Bugün de oluşturduğumuz bu yeni teknik modelin en önemli parçasıyla bir araya geldik" diye konuştu.

"BUGÜNDEN İTİBAREN YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

(A) Milli Takımı’nın Belçika ile Dünya Kupası Eleme Grubu’nda yaptığı maçın hemen ardından kamuoyuyla paylaştıkları görüşleri hatırlatan Özgener, "Türk milli takımlarında yeniden görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek, en önemlisi istikrarlı kılacak deneyim ve birikime sahip biri olacak demiştik. Futbolumuzu koyulan bu hedeflere yetenek ve bilgileriyle taşıyacak Hiddink ile yan yanayız" dedi.

Federasyon olarak yeni teknik direktörleriyle el ele vererek yeni dönemde istikrarlı başarılar yakalamaya çalışacaklarını kaydeden başkan Özgener, "Güvenimiz sonsuz. Yeniden yapılanma tamamlandı. Türk futbolu adına çok önemli süreç sona erdi. Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Türk futbolu için bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ait değil. Bu anlamda futbol ailesinin tüm paydaşlarının biraraya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli. Herkesin bu dönemde bize destek vermesini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı