Magazin Mahmut Tuncer’den halaylı zıbın davası

Mahmut Tuncer’den halaylı zıbın davası

Paylaş
Mahmut Tuncer’den halaylı zıbın davası

Türkücü Mahmut Tuncer, kendisiyle özdeşleşen sözleri ile fotoğraflarını izinsiz şekilde telefon kılıfı, kupa, saat ve tişört gibi ürünlere bastırıp satan internet sitesine 20 bin liralık tazminat davası açtı

Türkücü Mahmut Tuncer, sözlerini ve fotoğraflarını izinsiz şekilde çeşitli ürünlere bastırarak satışını yapan internet sitesine tazminat davası açtı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre, esprili kişiliği ve halaya olan düşkünlüğü ile tanınan sanatçı Mahmut Tuncer'in halaya dair söylediği "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, halay her yere", "Bana bir mendil verenin kırk yıl halay başı olurum", "Halay time madness", "21'inci Halay Komutanı", "Onu sevmek ölümse, halay çek ve gülümse lo" gibi sözleri kendisiyle bütünleşti. Mahmut Tuncer toplum tarafından "Halay Başı Komutanı" olarak anılır oldu.


HAKSIZ KAZANÇ


İddiaya göre bir online ticaret sitesinde, Mahmut Tuncer'e ait fotoğraf ve slogan haline gelen cümleleri bebek zıbını, yastık, kupa, saat, tişört, telefon kılıfı gibi ürünlere bastırıp Mahmut Tuncer'in rızası olmadan haksız kazanç sağladı.


MAHMUT TUNCER'İN EŞİ DE İKİ ADET TİŞÖRT SİPARİŞİ VERDİ


Mahmut Tuncer'in eşi de iki adet tişört siparişi verdi. Mahmut Tuncer, delil olması için kendisine gönderilen bu tişörtleri mahkemeye sundu. Şirket yetkilisi Güçlü Gökozan da sitede çıkan tüm içerik ve tasarımların sahibi olarak kendini gösterdi. Şirket yetkilisi, Mahmut Tuncer'e ait fotoğraf ve sloganları dahi kendi uhdesinde göstererek Mahmut Tuncer'in maddi ve manevi haklarını ihlal etti.


İZİNSİZ KULLANILDI


Davalı şirket, satış yaptığı ürünlerle ilgili Mahmut Tuncer'le herhangi bir sözleşme yapmadı ya da Mahmut Tuncer'in iznini almadı. Mahkemeye dilekçe sunan Mahmut Tuncer'in avukatı, kişilik hakları zarar gören müvekkilinin onurunun kırıldığını belirterek, "Davalı şirket, müvekkilimin zekâsının ürünü olan cümleleri kullanmakla kalmamış, fotoğraflarını da izinsiz kullanarak maddi ve manevi hakları ihlal etmiştir. Maddi ve manevi hak kaybı olarak müvekkilime 20 bin lira tazminat ödenmesini talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı