Gündem Mahrem imam ne demek? İşte mahrem imam gerçeği

Mahrem imam ne demek? İşte mahrem imam gerçeği

Paylaş
Mahrem imam ne demek? İşte mahrem imam gerçeği

Bugün Türkiye tarihinin en büyük gözaltı operasyonu yapıldı. Bin 9'u mahrem imam olmak üzere bin 21 kişi gözaltına alındı. Toplamda 7 bin kişi hakkında gözaltı kararı var. 81 ilde gerçekleştirilen operasyonla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mahrem imam açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklama sonrası herkes 'mahrem imam ne demek' sorusuna cevap aramaya başladı. İşte mahrem imam gerçeği...

Geçtiğimiz ekim ayında FETÖ soruşturmaları yeni bir boyut kazanmıştı. Örgüt içindeki ev imamlarının yanı sıra mahrem imamların varlığı da ortaya çıkmıştı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre emniyette yapılan gizli soruşturmada mahrem imamlarla ilgili önemli tespitlerde bulunulmuştu.


OKUL KAZANINCA DA İRTİBAT




KARŞI OLAN ÖĞRENCİYE KUMPAS


Mahrem imamların üstü konumunda bulunan örgüt yöneticilerince, evdeki öğrencilerden eğitim gördükleri okuldaki diğer öğrenciler ve yöneticiler hakkında bilgiler toplanarak, okullarda örgüte muhalif olduğu belirlenen öğrenciler, çeşitli kumpaslar ve örgütün okuldaki uzantıları aracılığıyla okuldan uzaklaştırılıyor.

7. SINIFTAN BAŞKA OKULA


Mahrem imamlarca yetiştirilen öğrenciler, 7. sınıfta FETÖ ile bağlantılı okul ve dersanalerinden alınarak örgütle bağlantısı olamayan okul veya dersanelere kaydettirilerek öğrenci ile FETÖ’nün bağı gizleniyor.

İBADET YAPMAYIN EMRİ


Bu öğrenciler askeri okullar, polis akademisi ve kolejine geçtiklerinde, dini ibadet yapmama, aralarında telefon ile görüşmeme, okul içinde sıklıkla bir araya gelmeme gibi kati gizlilik kuralları konuluyor.

Mahrem imamlarca yetiştirilen öğrencilerin örgüt abileri ile buluşmaları, 10-15 gün önceden belirlenen ve aralarında konuşulan yer ve zamana göre yapılıyor.


Bakan açıkladı: Gözaltı sayısı bin 9 kişiye yükseldi


Mahrem imamlarca yetiştirilen örgüt üyeleri asker, yargı, MİT ve polis görevlisi olduklarında, mahrem abilerince atandıkları kurumda sorumlu örgüt yöneticisine teslim edilmesine karşın “ilk mahrem imamlar” tarafından irtibat ve kontrol devam ediyor.

Mahrem imamlarca kurumlara yerleştirilen örgüt üyelerince kurumlarındaki (FETÖ hakkındaki çalışmalar, devletin bölücü örgütlerle mücadele stratejisi gibi) şeklindeki işlemler kurumdan sorumlu örgüt yöneticisine rapor ediliyor.